Neste stopp: Spania

Så snart FIFA erklærer Benfica-handelen ugyldig, står Rosenborg klar til å selge Sigurd Rushfeldt til spanske Racing Santander.

- Vi er enige med en klubb. Sigurd blir solgt videre så snart han er RBKs eiendom igjen, sier sportsdirektør Rune Bratseth.

Etter det Dagbladet erfarer, er RBK og Racing Santander allerede enige om en overgangssum for toppscoreren på rundt 30 millioner. Rosenborg venter bare på FIFA, som forrige torsdag krevde at Benfica måtte innfri de kontraktsfestede bankgarantiene overfor RBK snarest.

Gjør de ikke det, er Rushfeldt Rosenborgs eiendom igjen. Først da kan trønderne handle med spanjolene.

FIFA-sommel

- Ennå har vi ikke hørt noe fra FIFA, og jeg vet ikke når det skjer heller. Kanskje i dag, jeg aner ikke, sier Bratseth til Dagbladet.

At Rushfeldt forsvinner til utlandet så snart FIFA annulerer Benfica-salget, er glassklart. Vålerenga hadde nemlig en intensjonsavtale om å få leie Bent Inge Johnsen hvis Rushfeldt skulle komme tilbake i RBK-trøya. Ifølge Bratseth er det helt uaktuelt nå.

- Sigurd blir ikke i Rosenborg, så da blir det ikke noe av den avtalen, sier han.

Personlige betingelser


Den eneste som kan velte en overgang til Racing Santander, er Rushfeldt selv.

- Jeg er glad for at RBK er villige til å slippe Sigurd med en gang. Men først må vi bli enige om hans personlige betingelser i Santander, sier Rushfeldts agent Rune Hauge til Dagbladet.

- Er det andre klubber inne i bildet?

- Det er flere som er interesserte, men ingen konkrete tilbud utenom spanjolene.

- Vi må bare avvente betingelsene i tilbudet fra Santander, samt vurdere om det er sportslig riktig for Sigurds karriere akkurat nå.

NY KLUBB: RBK og spanske Santander er blitt enige om prislapp på 30 millioner for Sigurd Rushfeldt.