Neste uke returnerer svømmekongen til bassenget etter fyllekjøringen

Tidenes mestvinnende olympier.

UTESTENGT: Michael Phelps (29) gjør neste uke comeback i svømmebasenget etter å ha vært utestengt i et halvt år etter å ha fyllekjørt. Foto: AP Photo/Bebeto Matthews
UTESTENGT: Michael Phelps (29) gjør neste uke comeback i svømmebasenget etter å ha vært utestengt i et halvt år etter å ha fyllekjørt. Foto: AP Photo/Bebeto Matthews Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I fjor høst ble svømmestjerna Michael Phelps (29) utestengt i seks måneder etter å ha kjørt i alkoholpåvirket tilstand. Svømmestjerna ble også dømt til ett års betinget fengsel med 18 måneders prøvetid.

Nå er dommen unnagjort - og Phelps gjør comeback i svømmebassenget neste uke, i Arizona i USA.

- Utestengelsen er endelig over. På tide å komme seg tilbake i bassenget! skriver han på Twitter.

Tidenes mestvinnende Phelps er tidenes mestvinnende olympiske utøver med 22 medaljer, der 18 er gull. Han deltok i både Aten i 2004, Beijing i 2008 og London i 2012.

Phelps la opp, men i november 2013 var svømmekongen tilbake i bassenget, og gjorde comeback i mai i fjor. Han satser nå for fullt mot Rio-OL om to år.

Til tross for at han er tidenes olympier og blant USAs aller største idrettsstjerner, får ikke Phelps representere landet sitt i svømme-VM i august som følge av fyllekjøringen.

Rebell Det er ikke første gang Michael Phelps er tatt for fyllekjøring. Amerikaneren ble tatt for første gang da han var 19 år. Da han i høst ble tatt for fyllekjøring i Baltimore, kjørte han i tillegg dobbelt så fort som tillatte hastighet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.