- Nestemann blir Cantona-et

Joey Barton ble truffet i hodet av colaflaske fra tribunen i går.

FLASKE I HODET: En tilskuer i oppgjøret mellom QPR og Burnley kastet i går en flaske som traff førstnevntes Joey Barton i hodet. Nå uttaler han seg om episoden på Twitter. Foto: AFP PHOTO/GERARD JULIEN
FLASKE I HODET: En tilskuer i oppgjøret mellom QPR og Burnley kastet i går en flaske som traff førstnevntes Joey Barton i hodet. Nå uttaler han seg om episoden på Twitter. Foto: AFP PHOTO/GERARD JULIENVis mer

(Dagbladet): Joey Bartons Queens Park Rangers møtte Burnley i engelsk Championship i går. Der oppstod en situasjon der Barton ble truffet i hodet av en flaske.

Det er ikke første gang Joey Barton er innblandet i noe kontroversielt. Han har tidligere blant annet slått vår egen Morten Gamst Pedersen i mellomgulvet i en fotballkamp, og slang med leppa mot Thiago Silva og kalte ham en pingle og en overvektig ladyboy.

Nå er altså Barton i sentrum igjen, selv om det ikke var han som kastet flaska. Og QPR-spilleren, som er veldig aktiv på Twitter, kommenterte i dag episoden på mikroblogg-nettstedet:

- Nestemann blir Cantona-et...

Bare tull Episoden Barton refererer til skjedde i 1995, da Manchester United-legenden Eric Cantona sparket til Crystal Palace-supporteren Matthew Simmons. Det i ekte kung-fu-stil. Cantona var nettopp blitt utvist, og Simmons løp mot banen for å skjelle ut franskmannen, som mistet besinnelsen.

Men Barton var imidlertid raskt ute med å presisere at utsagnet bare var tull.

- Det var bare tull - før noen begynner å reagere. Jeg er virkelig ikke så sint. Det er en del av det moderne spillet. Dessverre, skriver Barton.

- Colaflaske-episoden. Det er god sikkerhet i Championship. Hvis det var motsatt (at han kastet flasken), og om jeg reagerte, ville jeg bli utvist. Flott, det.

TEMPERAMENT: Eric Cantona hadde temperament på fotballbanen, og begeret rant over da han sparket til en supporter etter å ha blitt utvist i en kamp mot Crystal Palace i 1995. Foto: AP Photo / Sean Dempsey, PA
TEMPERAMENT: Eric Cantona hadde temperament på fotballbanen, og begeret rant over da han sparket til en supporter etter å ha blitt utvist i en kamp mot Crystal Palace i 1995. Foto: AP Photo / Sean Dempsey, PA Vis mer