Nesten 40 ryttere i bakken like før mål da Sagan vant

Boasson Hagen involvert i massevelten.

STYGG VELT: Omtrent 35-40 ryttere gikk i bakken eller ble hindret da det gikk en stor massevelt i hovedfeltet. Foto: AFP PHOTO / JOEL SAGET
STYGG VELT: Omtrent 35-40 ryttere gikk i bakken eller ble hindret da det gikk en stor massevelt i hovedfeltet. Foto: AFP PHOTO / JOEL SAGETVis mer

(Dagbladet): Peter Sagan tok sin tredje etappeseier i Tour de France da han spurtsslo en skadet Andre Greipel i Metz.

Men Peter Sagans sterke spurt blir ikke dagens samtaleemne; Flere etappefavoritter og andre store navn gikk i bakken i en stor velt omtrent 25 kilometer fra mål.

LÅ STRØDD: Ryttere lå strødd etter den dramatiske velten. Foto: AP Photo / Laurent Cipriani / NTB Scanpix
LÅ STRØDD: Ryttere lå strødd etter den dramatiske velten. Foto: AP Photo / Laurent Cipriani / NTB Scanpix Vis mer

Blant de som gikk i bakken eller ble hindret var Edvald Boasson Hagen, Frank Schleck, Robert Gesink, Tyler Farrar, Alessandro Petacchi, Ryder Hesjedal og Thomas Voeckler. Johan Van Summeren, som vant Paris-Roubaix i fjor, kom blødende og kraftig forslått til mål lenge etter resten av de andre rytterne.

- Idiotisk velt - Det er absolutt den mest idiotiske velten jeg har vært borti. Det er helt utrolig at det skjer. Jeg skrapet meg opp på andres kjeder og tannhjul. Jeg er faktisk heldig som står her nå, sier Garmin-rytter David Millar til procycling.no etter rittet.

Ryder Hesjedal, Garmins lagleder og Giro d'Italia-vinner i år, havnet langt bak og også han ble sett kraftig blødende og forslått på sykkelen en stund etter veltet.

I BAKKEN: Frank Schleck var en av profilene som gikk i bakken. Foto: AP Photo/Laurent Cipriani
I BAKKEN: Frank Schleck var en av profilene som gikk i bakken. Foto: AP Photo/Laurent Cipriani Vis mer

- Det gikk ikke bra med Ryder, heller. Jeg tviler på han kan fortsette, sier Millar til sykkelnettstedet.

Ifølge TV2 skal Hesjedal og Van Summeren til sykehus i kveld for videre undersøkelser. Tom Danielson og Davide Vigano måtte bryte Tour de France etter velten.

Ut i grøfta Boasson Hagen var, som nevnt, involvert i veltet. Han sier dette om fallet:

VANT: Peter Sagan tok sin tredje etappeseier med en sterk sluttspurt. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI
VANT: Peter Sagan tok sin tredje etappeseier med en sterk sluttspurt. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI Vis mer

- Jeg klarte å bråbremse, styre ned i grøfta og ut på et jorde — som så mange ganger før. Da unngikk jeg velt, men punkterte og måtte få nytt hjul. Et så stort krasj tror jeg ikke at jeg har vært med på før. Jeg er bare glad for at jeg ikke lå midt inni der selv. Men det føltes absolutt nære på da jeg sto der i grøfta mens alle rundt meg lå nede. Da er man ganske nær å ryke med selv, sier Edvald til NTB.

Tidligere på etappen var det også et velt, og da var Andre Greipel involvert. Sportsdirektøren hans, Herman Frison, sa i løpet av etappen at Greipel ikke kom til å spurte, men tyskeren prøvde seg likevel.

Han lyktes imidlertid ikke, og satt med rumpa på setet da han så fenomenet Sagan spurte inn til sin tredje etappeseier i sin Tour de France-debut.