SNART NORWAY CUP: Søndag starter Norway Cup med fotballkamper på Ekebergsletta. Lørdag skal spillere og lagledere gå i blomstertog. Flere har henvendt seg til arrangøren og er bekymret. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SNART NORWAY CUP: Søndag starter Norway Cup med fotballkamper på Ekebergsletta. Lørdag skal spillere og lagledere gå i blomstertog. Flere har henvendt seg til arrangøren og er bekymret. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Nesten alle henvendelser vi har fått er positive, men det er klart noen er skremt

Hundrevis vil vite om Norway Cup er trygt.

(Dagbladet): Søndag starter Norway Cup i Oslo, men allerede lørdag vil turneringen markere terrorangrepene 22. juli med blomstertog.

Arrangøren kan fortelle at de har fått mange henvendelser fra bekymrede foreldre og spillere de siste dagene.

- Ingen påmeldte lag har meldt avbud, men det er klart mange opplever situasjonen som vanskelig. Et lag fra Libanon tok kontakt med oss for å være sikre på at alt går bra. Nesten alle henvendelser vi har fått er positive, men det er klart noen er skremt, sier Norway Cups pressesjef Lucy Thoresen til Dagbladet.

- En tysk far ringte til meg. Han sa: Det er større sjanse for å vinne i lotto enn at noe forferdelig skal skje under Norway Cup, sier Thoresen.

Mandag ble det klart at turneringen arrangeres til tross for terrorangrepene fredag.

- Hundrevis av foreldre og lagledere som har uttrykt bekymring. I tillegg har jeg gått enda flere henvendelser fra ungdommene som unisont har sagt at vi ikke må avlyse årets turnering. Vi har også en betydelig beredskapsplan, og det har dette arrangementet hatt i mange år, sier Norway Cup-general Frode Kyvåg til NRK.

Lørdag blir det arrangert blomstertog fra Ekeberg Camping til Ekebergsletta. Deretter blir det avholdt en minnekonsert for ofrene ved Utøya og i Oslo.

Dit kommer kulturminister Anniken Huitfeldt, kunnskapsminister Kristin Halvorsen, NIF-president Børre Rognlien, NFF-president Yngve Hallèn og Iraks ungdoms- og sportsminister.

- Vi har sagt at dersom det er enkelte lag som heller vil spiller sjuer-fotball framfor å spille ellever-fotball, så skal det la seg gjøre. Så langt har vi ikke fått noen henvendelser, sier pressesjef Thoresen.

Fra klokka 12 i dag stiller styreleder i Norway Cup Terje Lund i nettmøte.

MANGE HENVENDELSER: Norway Cup-general Frode Kyvåg forbereder seg til turneringen som starter til helgen. Foto: Erlend Aas / Scanpix
MANGE HENVENDELSER: Norway Cup-general Frode Kyvåg forbereder seg til turneringen som starter til helgen. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer