SKULLE MØTT DEM I MORGEN: Lars Haugen (i midten) skulle spilt mot Lokomotiv i morgen. Flyet deres styrtet imidlertid i ettermiddag. Foto: AP
SKULLE MØTT DEM I MORGEN: Lars Haugen (i midten) skulle spilt mot Lokomotiv i morgen. Flyet deres styrtet imidlertid i ettermiddag. Foto: APVis mer

Nesten alle spillerne i russisk topplag drept i flyulykke

- Dette er en kjempetragedie. Jeg er helt målløs, sier Lars Haugen, som skulle spilt mot Lokomotiv i morgen.

(Dagbladet): 36 personer omkom i en flyulykke i Jaroslavl i det sentrale Russland.

Flyet styrtet like etter avgang i ettermiddag og begynte å brenne, opplyser russiske sikkerhetskilder ifølge Interfax.

Det var 37 mennesker om bord i flyet, blant dem medlemmer av ishockeylaget Lokomotiv fra Jaroslavl, skriver NTB.

- Alle seniorspillerne og fire juniorer var på flyet, sier en klubbtalsmann til Sovetskij Sport.

Haugen i sjokk Ifølge den russiske TV-kanalen RT kan omtrent hele laget ha omkommet i ulykken. Lokomotiv spiller i den russiske toppserien KHL, og ble mestere i 1997, 2002 og 2003.

Laget skal ha vært på vei til Minsk i Hviterussland, for å spille mot klubben til den norske keeperen Lars Haugen. Den kampen skulle vært spilt i morgen.

- Jeg fikk akkurat vite om dette nå. Jeg snakket med søsteren min for fire minutter siden, hun lurte på om det var vi som var på flyet. Det var det jo ikke. Jeg sitter her med to lagkamerater nå. Vi er helt i sjokk, vi skulle jo egentlig spilt mot dette laget i morgen, sier Haugen til Dagbladet.

Han sliter med å forstå det som har skjedd.

- Jeg er helt stum nå. Dette er en kjempetragedie. Jeg er helt målløs.

Flere stjernespillere Blant spillerne i Lokomotivs tropp er blant annet den polskfødte svenske landslagsmålvakten Stefan Liv, som var en del av Sveriges OL- og VM-vinnende lag i 2006.

- Foreløpig er det for tidlig å si noe om det var noen svenske om bord. Vi undersøker saken, har ennå ingen opplysninger om svenske passasjerer, sier Teo Zetterman i Utenriksdepartementet til Expressen.se.

Ifølge Sovetskij Sport skal to personer ha overlevd - tallene varierer noe - en fra besetningen og spilleren Alex Galimov.

Flere tidligere NHL-profiler spiller også i klubben, deriblant den hviterussiske backen Ruslan Salei, som returnerte til Europa i sommer etter 16 år og 917 grunnspillkamper bak seg i den nordamerikanske hockeyligaen, den slovakiske senteren Pavol Demitra med nærmere 800 målpoeng i NHL for Ottawa Senators, St. Louis Blues, Minnesota Wild og Vancouver Canucks, latvieren Karlis Skrastins, back med 832 kamper i NHL, som i likhet med Salei returnerte til Europa i sommer. Spilte sist sesong i Dallas Stars og den meritterte tsjekkiske duoen Josef Vasicek, og Karel Rachunek.

Flyet er av typen Jak-42, er en av de vanligste flytypene i Russland, skriver nyhetsbyrået TT.