Nesten Brøler

Fredrikstad-trener Knut Torbjørn Eggen skammet seg over sine egne spillere i går. Og med god grunn. Tippeliga-laget var to fattige minutter fra å ryke ut for et middelmådig 4. divisjonslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det skulle ikke være mulig. Og det var det heller ikke. Men nærmere enn hva fjerdedivisjonslaget Bøler var den helt store cupbomben mot Tippeligalaget Fredrikstad, går det nesten ikke an å komme. Seks minutter før slutt ledet drabantbylaget fra Oslo 2- 1 mot tippeligaproffene fra Plankebyen.

- Det var nesten så en ikke trodde det en så. Det var ydmykende. Og jeg var forbanna under kampen, og jeg er forbanna nå, sier FFK-trener Knut Torbjørn Eggen etter 1.rundegyseren som utrolig nok endte med en 4- 2-seier.

«Kallkauka»

Knut Torbjørn Eggen var hoderystende til sine egne spilleres prestasjoner på Haraløkka i går. På spørsmål om hva han snakket med spillerne om i pausen, sa Eggen jr. følgende til en radioreporter etter kampen:

- Æ snakka itt. Æ' kallkauka.

- Kan du ta det på bokmål, spurte NRK Radio.

- Æ va' arg, svarte Eggen.

Scoret fra egen halvdel

Bøler tente cupbombelunta etter 63 minutter da Endre Kastberg scoret fra egen halvdel på FFK-keeper Anders Rotevatn. Samme Rotevatn ble like godt også utvist 11 minutter etter.

- Kvarteret før slutt- på 1- 1- tok jeg en lagkamerat i hånda og sa at vi uansett hadde levert over all forventning. Når vi likevel taper, så er jeg skuffa. Men de har nok mer på Ullevaal å gjøre enn oss, gliser Bølers lagkaptein Kjell Arne Jerstad til Dagbladet.

Bøler tapte sist seriekamp 3- 2 for 2. divisjonslaget Bærum sitt andrelag, men da Alexander Stijelja ga hjemmelaget 2- 1 etter 84 minutter var det resultatet glemt.

- Da trodde jeg at vi hadde så mye entusiasme, at jeg trodde vi skulle greie det, sier Stijelja som er ærlig nok til å innrømme at Bøler-spillerne sprang imellom i 90 minutter. Og han vet nok at de minst patriotiske tilreisende vil hevde at Fredrikstad skapte minst 30 målsjanser.

To minutter før slutt raknet det likevel for Bøler og superveteranen Egil «Snapper'n» Johansen (42). Backen måtte se Bjørnar Johannesen, Magnus Riis og Markus Ringberg fikse tre mål i løpet av sluttminuttene.

- I utgangspunktet skal jo ikke dette være mulig. Men hvis de går på banen og tror at alt «årnær sæ» av seg sjøl, så gir de oss sjansen, mener den gamle Vålerenga-helten Egil Johansen. Han la opp på toppnivå i 1991, og i vinter har han bare vært på to-tre fotballtreninger med gutta.

- Kjempemorsomt å holde følge så lenge. Men jeg vet fra tidligere at når det først rakner, så rakner det. De hadde jo en fire-fem 100%-sjanser de siste 20 minuttene også, sier backen med 12 A-landskamper for Norge. Den siste mot Sverige i 1987. Da var Tord Grip norsk landslagstrener...

Sjarm

Fredrikstad hadde gjort et par forandringer fra laget som spilte 2- 2 mot Vålerenga for tre dager siden. Trener Eggen er den første til å innrømme at det ikke ga full uttelling i dag.

- De leverte ingen god søknad. Det er sikkert, sier Eggen. Litt mer blid.

- Fotballens sjarm er at slike ting kan skje. Men det var ikke morsomt at det skjedde her. Og cupen er fantastisk i Norge. Jeg har spilt i flere cupfinaler sjøl. Men det så ikke ut til at spillerne hadde tatt dette ad notam i dag, mener Knut Torbjørn Eggen.

GAMLE KJENTE: Tidligere VIF-spiller Egil «Snapper'n» Johansen takker Fredrikstad-trener - og tidligere Rosenborg-stopper - Knut Torbjørn Eggen for kampen.
BEST: Bølers keeper, Alexander Skaane, sto en strålende kamp. Her redder han straffe fra Fredrikstads Mamadou Latyr Diagne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer