Nesten-fall, fantom-avslutning og andreplass for Lund Svindal i Kitzbühel

- Der er det bra å ikke tryne.

JUBLET: Aksel Lund Svindal jublet etter målpassering, men måtte til slutt se seg slått av østerriske Reichelt. Andreplassen er imidlertid nye besteplasering for nordmannen i utforrennet i Kitzbühel. Foto: REUTERS / Leonhard Foeger
JUBLET: Aksel Lund Svindal jublet etter målpassering, men måtte til slutt se seg slått av østerriske Reichelt. Andreplassen er imidlertid nye besteplasering for nordmannen i utforrennet i Kitzbühel. Foto: REUTERS / Leonhard Foeger Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KITZBÜHEL/OSLO (Dagbladet): I dag var det duket for utforen i tradisjonsrike Kitzbühel, det enkeltrennet i verdenscupen som henger høyest om vi skal tro Aksel Lund Svindal.

- Det er legendene, det er løypa, det er statusen og det er størst pengepremie. Skal du velge ett utforrenn å vinne, så velger du dette, fortalte han til Dagbladet på torsdagens trening.

Og på nevnte trening var Lund Svindal blant de aller raskeste, bare Bode Miller fra USA var raskere.

Knallavslutning I selve rennet så det også ut til at amerikaneren på ny skulle bli for sterk for nordmannen, for halvveis i løpet var Aksel Lund Svindal hele sekundet bak. Nordmannen tok seg imidlertid sammen, krøp ned i hockey og var inne 0.13 foran amerikaneren etter en forrykende avslutning.

Men heller ikke denne gang skulle det gå nordmannens vei. For noen startplasseringer senere sto Hannes Reichelt klar. Østerrikeren gjorde få feil på toppen, og holdt ledelsen hele veien inn til mål. Da jublet hjemmepublikummet, for Reichelt er første østerriske seierherre siden Michael Walchhofer vant i 2006.

Han kom inn på tida 2.03.38, 21 hundredeler foran Svindal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer