Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nesten-fall, fantom-avslutning og andreplass for Lund Svindal i Kitzbühel

- Der er det bra å ikke tryne.

JUBLET: Aksel Lund Svindal jublet etter målpassering, men måtte til slutt se seg slått av østerriske Reichelt. Andreplassen er imidlertid nye besteplasering for nordmannen i utforrennet i Kitzbühel. Foto: REUTERS / Leonhard Foeger
JUBLET: Aksel Lund Svindal jublet etter målpassering, men måtte til slutt se seg slått av østerriske Reichelt. Andreplassen er imidlertid nye besteplasering for nordmannen i utforrennet i Kitzbühel. Foto: REUTERS / Leonhard Foeger Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KITZBÜHEL/OSLO (Dagbladet): I dag var det duket for utforen i tradisjonsrike Kitzbühel, det enkeltrennet i verdenscupen som henger høyest om vi skal tro Aksel Lund Svindal.

- Det er legendene, det er løypa, det er statusen og det er størst pengepremie. Skal du velge ett utforrenn å vinne, så velger du dette, fortalte han til Dagbladet på torsdagens trening.

Og på nevnte trening var Lund Svindal blant de aller raskeste, bare Bode Miller fra USA var raskere.

Knallavslutning I selve rennet så det også ut til at amerikaneren på ny skulle bli for sterk for nordmannen, for halvveis i løpet var Aksel Lund Svindal hele sekundet bak. Nordmannen tok seg imidlertid sammen, krøp ned i hockey og var inne 0.13 foran amerikaneren etter en forrykende avslutning.

Men heller ikke denne gang skulle det gå nordmannens vei. For noen startplasseringer senere sto Hannes Reichelt klar. Østerrikeren gjorde få feil på toppen, og holdt ledelsen hele veien inn til mål. Da jublet hjemmepublikummet, for Reichelt er første østerriske seierherre siden Michael Walchhofer vant i 2006.

Han kom inn på tida 2.03.38, 21 hundredeler foran Svindal.

- Jeg hadde følelsen da jeg kom i mål at det var mulig å slå det her Jeg snubla litt i sporet i mellompartiet, og fikk ikke med meg farta videre. Der var det bare bra at jeg ikke ramla, sier Lund Svindal til Dagbladet.

En andreplass er imidlertid ikke dårlig, for med det noterte han seg for ny besteplassering i utforrennet i Kitzbühel. Tidligere kunne det norske OL-håpet vise til en femteplass som sin beste plassering her. Alt i alt var han fornøyd.

- Bode (Miller) kjørte bra så når man kommer i mål til en ledelse må man være fornøyd. Men selvfølgelig var det var surt akkurat da Reichelt gikk i mål, sier han.

- Helhjerta forsøk Kjetil Jansrud er heller ikke altfor skuffet på tross av at han viste sinte grimaser da han passerte målstreken.

- Jeg var gira i dag og følte jeg traff bra, men Kitzbühel er Kitzbühel og det er vanskelig å få med farta hele veien. Jeg gjorde et helhjerta forsøk, sier han til Dagbladet.

I likhet med Lund Svindal gjorde også Jansrud en feil som kostet for mye.

- I den ene venstresvingen prøvde jeg å gå tight, og da bomma jeg med 20 centimeter på inngangen og havna i løssnøen. Da bremsa jeg ned og jeg skjønte at jeg ikke hadde farten siste tredjedelen, sier han.

Fortsatt står noen løpere igjen på start, men det er ikke ventet at noen av disse kan hamle opp med de i tet. På startnummer 53 finner vi en ny nordmann. Aleksander Aamodt Kilde er Kitbühel-debutant, og du kan følge rennet hans her.

Gode norske dager Henrik Kristoffersen kjørte på sin side inn til en imponerende 2.-plass i slalåmen i Østerrike i går.

Etter en førsteomgang helt på det jevne, klinte 19-åringen til med nest-beste tid i den andre omgangen, og klatret på listene. Bare Felix Neureuther klarte å tukte nordmannen.

- Det er kult å se at den ene etter den andre kommer i mål bak deg. Det kuleste hadde selvfølgelig vært å lede for så å komme ned å vinne, men det er fortsatt kult å stå der. Jeg pleide å se dette løpet som barn. Å være på pallen her er en helt fantastisk følelse, sa Kristoffersen til Dagbladet.

I morgen er det duket for Super-G, og igjen er Aksel Svindal en av favorittene.

LEGENDEN KITZBÜHEL: - Det er legendene, det er løypa, det er statusen og det er størst pengepremie. Skal du velge ett utforrenn å vinne, så velger du dette, fortalte Aksel Lund Svindal til Dagbladet på torsdagens trening. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
LEGENDEN KITZBÜHEL: - Det er legendene, det er løypa, det er statusen og det er størst pengepremie. Skal du velge ett utforrenn å vinne, så velger du dette, fortalte Aksel Lund Svindal til Dagbladet på torsdagens trening. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!