Nora Mørk og Norge EM-gull i håndball 2020

Nesten felt av NRK-tabbe

Etter år med motgang jobbet Nora Mørk fram et norsk EM-gull. Men hun holdt på å glippe for NRK og en av årets viktigste sportspriser.

STRAFFER: Nora Mørk får skryt for straffene sine i EM. Etter dette gullet fortjener hun også priser. Nora leverte årets prestasjon i norsk idrett i dette mesterskapet. VIDEO: Viaplay https://viaplay.no/sport/handball/handball-em". Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DA håndballjentene slet som verst mot Frankrike i EM-finalen, ville den erfarne TV3-kommentatoren Gunnar Pettersen helst ha Nora Mørk ut på benken. Han syntes hun våget for lite på høyrebacken, og hadde et poeng. Men så var det likevel Nora som snudde kampen for Norge:

  • Mens de franske jentene var som best, våget hun mest og kittet ballen i vinkelen fra langt, langt hold.

Under press er det bare de aller beste som gjør det på den måten. Og i 2020 er Nora Mørk aller best. Ikke bare for håndballjentene, men for Norge.

Da var det bra at NRK snudde i tolvte time og fikk med en pris på Idrettsgallaen for «Årets prestasjon»

Den prisen er som skapt for Nora Mørk.

NORGE er tilbake som gullvinnere i håndball fordi Nora Mørk var på plass igjen etter år med skader og motgang. Det var ikke slik at EMs suverene toppscorer alene bar laget gjennom mesterskapet og i denne dramatiske finalen, men 29-åringen kom med de ekstra kvalitetene som til sammen gjør Norge absolutt best i sporten.

Her er vi for lengst bortskjemt. Det er mange år siden det knallsterke produktet «håndballjentene» ble bygget opp av NRK. Siden den gang rakk TV2 å bli drømmepartneren, før jentene ble snappet opp av TV3/Viasat som har vist at de også klarer å gjøre denne sporten til topp underholdning. Som denne smått vanvittige EM-finalen mot Frankrike.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer