Nesten for lillebror

Hong Kong håpte å bryte Kinas jerngrep i bordtennis.

Toppseedede Chen Qi og Ma Lin vant lørdagens doublefinale for menn med 4-2 i sett, og sørget for at Kina fortsatt har sjanse til å gjøre rent bord i OL for tredje gang på rad.

Ma gråt av glede både på banen og under seiersseremonien, og det virket som Chen følte behov for å forklare hvorfor ikke han også felte tårer.

- Dere ser ikke tårene mine, men når jeg forlater pressekonferansen kommer jeg til å gråte jeg også, lovet han.

Kinas bordtennisstjerner lever under et voldsomt prestasjonspress, og livet deres er ikke blitt enklere etter en serie regelendringer som skal bidra til å gjøre Kinas dominans i sporten mindre. At land i hele verden kommer til mesterskapene med kinesere som ikke nådde helt opp i hjemlandet gjør også hindrene vanskeligere å passere.

Hongkong er offisielt en del av Kina, men har spesialstatus og får fortsatt lov til å stille eget lag i OL. Den tidligere britiske kolonien har noen millioner egne kinesere å ta av, men både Ko og Li er importert fra folkerepublikken.

Mens Kina krevde gull av sine utøvere, vil Ko og Li bli mottatt som helter. OL-medaljer er sjelden kost i Hongkong, og sølvet smakte nesten som gull.

Det ble dansk bronse ved Michael Maze og Finn Tugwell.

(NTB)

IKKE GRÅT: Chen Qi tar til tårene i sekundene før medaljeseremonien, mens Ma Lin holder seg kjølig.