Nesten for Norge

De norske kombinertgutta måtte ta inn halvminuttet på Finland i langrennsporet.

Det er lenge siden en lagkonkurranse i kombinert har vært like spennende som denne. Østerrike gikk ut med en knapp ledelse på storfavoritten Tyskland, men klarte å beholde ledelsen gjennom begge de to første etappene.

Da tyskernes øangrennskanoner skulle avgjøre det hele på de to siste etappene, nektet østerrikerne å gi seg. Det endte med at Felix Gottwald parkerte den nybakte verdensmesteren Ronny Ackermann i bakkene opp mot 3,7 kilometer. Derfra og inn ble et en østerriksk parademarsj.

Nordmennene var offensive før langrennet, og mente de på en god dag kunne ha muligheten til å knipe sølvet. Dagen ble i så tilfelle langt fra god.

Ola Morten Græsli stivnet på første etappe og tapte til teten. Petter Tande tok ikke inn noe særlig på lagene foran på andre, og da hjalp det ikke at Kristian Hammer tok inn nesten minuttet på Finland på tredje.

Med trippel-OL-mester Samppa Lajunen på siste etappe var det egentlig en ensom tur i skogen for Kenneth Braaten på siste. Norge kom inn 1.40 bak Østerrike, og var sjanseløse på medalje lagkonkurransen.

4. etappe:

Norge vekslet 19 sekunder bak Finland.

Østerrike og Tyskland ligger nå side ved side i teten.

Ackermann sender Felix Gottwald forbi seg. Det er lureløping i tet nå.

Felix Gottwald parkerer Ackermann på toppen av en bakke. Østerrike går mot en overraskende seier i lagkonkurransen. Ackermann går alt han kan for å holde avstanden fram til Gottwald.

Kenneth Braaten har tapt 10 sekunder til Lajunen, og nå står kampen bare om gullet. Ackermann nærmer seg Gottwald i de lette partiene, men klarer ikke holde følge i oppoverbakkene. Det skiller 8 sekunder mellom de to lagene etter 3,7 kilometer.

Østerrike vinner lagkonkurransen 12,6 sekunder foran Tyskland. Finland tar bronsemedaljene, 1.15 bak Østerrike. Norge går inn til fjerdeplass, 1.40 etter Østerrike.

3. etappe:

Kristian Hammer går tredje etappe for Norge.

Kircheisen har tatt igjen nesten hele forspranget Østerrike hadde, og ligger bare 2 sekunder etter ved 1,8 kilometer.

Nå ligger Østerrike og Tyskland helt likt i tet, mens Kristian Hammer har tatt inn 20 sekunder på Finland etter 1,8 sekunder. Det er likevel nesten 50 sekunder til å ta igjen på finnene.

Tyskland prøver å rykke etter 3,5 kilometer, og får en liten luke til Østerrike. Norge fortsetter å ta innpå Finland, men ligger fortsatt 46 sekunder bak.

Norge ligger 26 sekunder bak Finland etter 3,7 kilometer. På siste etappe skal Kenneth Braaten kjempe mot Samppa Lajunen om bronsen.

Tyskland veksler bare 3,4 sekunder foran Østerrike. Det ligger an til å bli et veldig spennende oppgjør mellom de to.

2. etappe:

Det ser dårlig ut med norsk medalje i øyeblikket. Petter Tande går for Norge på andre etappe, men har veldig mye å ta igjen på de tre lagene foran.

Tyskland og Finland ligger nå likt i sporet. Begge jakter selvfølgelig på Østerrike.

Østerrike beholder ledelsen etter 1,8 kilometer på andre etappe. Nå leder Østerrike med nesten 32 sekunder på Finland og Tyskland. Norge taper ytterligere til teten.

Finland og Tyskland har fått opp farten i bakkene opp mot halvgått etappe, og har knappet inn 7 sekunder på Østerrike.

Tyskland har gått fra Finland, og dermed ser det ut som om forhåndsfavorittene skal innfri. Tyskland har Kircheisen og Ackermann på de to siste etappene. De er tyskernes beste langrennsløpere.

Østerrike veksler først etter andre etappe også, 18 sekunder foran Tyskland. Finland ligger på tredje, 24 sekunder etter lederlaget. Norge ligger omlag 1.40 etter Østerrike. 1. etappe:

Norge er i gang med langrennet, og jakten på lagene foran. Det skal ikke være noen trusler bakfra, med over et minutt ned til Japan på femteplass etter hopprennet.

Tyskland har tatt igjen Østerrike med 2 sekunder etter 1,8 kilometer, mens finske Hannu Manninen går styggfort på Finlands første etappe. Finnene ligger nå bare 45 sekunder etter Østerrike. Norge, med Ola Morten Græsli, holder også god fart i sporet og er 1.32 bak ledende Østerrike.

Østerrike øker til Tyskland opp til 3,7 kilometer, og tyske Schmitt har problemer. Tyskerne ligger 27 sekunder bak Østerrike, mens finnene ligger 35 sekunder bak.

Østerrike veksler et halvt minutt før Finland, med Tyskland på tredjeplass, 35 sekunder bak østerrikerne. Norge har tapt litt til alle de tre lagene i teten og ligger 1.39 bak teten. Kombinertgutta gjorde et forholdsvis bra hopprenn i Val di Fiemme i dag. Hadde Petter Tande slått til i siste omgang kunne edlere metall vært innen rekkevidde, men nå er det bronsen som står i fokus.

Norge må ta inn 34 sekunder på Finland i langrennsporet, og det mener alle på det norske laget er mulig. Ola Morten Græsli, Kenneth Braaten, Kristian Hammer, og Petter Tande skal til sammen være bedre enn de finske løperne.

Dagbladet.no følger lagkonkurransen direkte klokka 16.

GÅR FOR BRONSE: Kristian Hammer går tredje etappe for Norge i lagkonkurransen i kombinert i dag.