- Nesten for spennende

Svartedal vant foran Aukland.

(Dagbladet.no): Veteranene Jens Arne Svartedal, Anders Aukland og Odd-Bjørn Hjelmeset hadde presset på seg foran dagens 15 km klassisk i NM på Gjøvik. Alle tre sikter mot medalje på denne distansen i VM i Liberec i februar.

Og i dag gjorde veteranene det de måtte for å holde VM-kandidaturet varmt.

Årsbeste av Aukland

Jens Arne Svartedal vant foran Anders Aukland og Eldar Rønning. Odd-Bjørn Hjelmeset fulgte på fjerdeplass.

- Jeg visste jeg måtte prestere for å gå meg inn i VM-diskusjonen. Det var klart årsbeste for meg, sier Anders Aukland til NRK.

- Det var nesten litt for spennende, sier en lykkelig Svartedal.

Dagens løp var lenge en sekundstrid mellom de fire første (se livedekning i bunn av artikkelen), men mot slutten viste Svartedal og Aukland, som begge står utenfor landslaget, at de var sterkest.

- Det var absolutt dette jeg trengte. Og jeg hadde maginene på min side i dag, sier Svartedal.

GULLGUTT. Jens Arne Svartedal tok gullet på 15 km klassisk, og la inn en god VM-søknad på distansen. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
GULLGUTT. Jens Arne Svartedal tok gullet på 15 km klassisk, og la inn en god VM-søknad på distansen. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix Vis mer

Til Estland

Åge Skinstad ga alle de tre veteranene plass på verdenscuplaget i Estland neste helg der det vil bli avgjort hvem som kommer til å gå 15 km i Liberec-VM. Fortsatt er Martin Johnsrud Sundby førstevalg og Eldar Rønning nummer to til det laget.

Svartedal, Aukland, Hjelmeset og Dahl ser nå ut til å kjempe om de to siste plassene. Dahl sto over i dag for å prioritere morgendagens NM-sprint.

Hjelmeset har ikke gått et løp på en måned, men viste at formen nærmer seg.

- Men jeg har ikke helt toppfarta inne, siet Hjelmeset til NRK.

Både Jens Arne Svartedal (sprint) og Odd-Bjørn Hjelmeset (femmil) er tittelforsvarere og har dermed allerede sikret seg en VM-billett. Spørsmålet er om de får gå flere distanser i Liberec.

- Nesten for spennende