KRAFTSALVE: Den ukrainske tennisspilleren Sergij Stachovskij er ikke kjent for å trå varsomt når det kommer til kontroversielle uttalelser, men intervjuet han ga til Xsport.ua er for hard kost å regne. Selv for ham. Foto: AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD / NTB SCANPIX
KRAFTSALVE: Den ukrainske tennisspilleren Sergij Stachovskij er ikke kjent for å trå varsomt når det kommer til kontroversielle uttalelser, men intervjuet han ga til Xsport.ua er for hard kost å regne. Selv for ham. Foto: AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD / NTB SCANPIXVis mer

- Nesten halvparten er jo lebiske. Jeg vil aldri la datteren min spille tennis

«Sexist, kvinnehater, homofob ... har jeg glemt noe?»

(Dagbladet): Den ukrainske tennisspilleren Sergij Stachovskij er ikke kjent for å trå varsomt når det kommer til kontroversielle uttalelser, men intervjuet han ga til Xsport.ua er for hard kost å regne. Selv for ham.

I en gjengitt utgave på bloggen Let, Second Serve kan man lese hvordan Stachovskij blant annet får spørsmål om han tror det finnes homofile menn blant toppspillerne i verden.

- På ATP-touren har vi en normal atmosfære. Om det var noe så ville vi visst det for vi er en veldig tett gruppe. Det har tidligere vært snakk om både Gasquet, Nadal og til og med Federer. Jeg kan ikke snakke for alle spillerne, men på topp 100 finnes det ingen homofile, sier han.

- Nesten halvparten er lesbiske
Reporteren stiller så spørsmål om hva Stachovskij synes om den kvinnelige tennislegenden Martina Navratilova som har stått fram som lesbisk og fridde til kjæresten sin, Julia Lemigova, under US Open i fjor.

- Hun vet ikke hva herretennis er for noe, og hun har ingenting med herretennis å gjøre, sier han, før han legger til:

- På WTA-touren er nesten halvparten av spillerne lesbiske. Kan du tro det - halvparten! Jeg vil aldri la datteren min spille tennis.

Reaksjoner Stachovskij, som for alvor fikk seg et tennisnavn da han ranket som nummer 116 i verden slo ut Roger Federer av Wimbledon i 2013, har ikke overraskende fått høre det etter utspillet.

Twitter er det mange som har reagert, blant annet livetennis.coms reporter Hannah Wilks som skriver «at Stachovskij er homofob er omlag like overraskende som at Serena (Williams) vinner mot Sjarapova i Wimbledon.

Men ukraineren lar seg ikke sette ut av litt kritikk.

- Sexist, kvinnehater, homofob ... har jeg glemt noe?, skriver han.