Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brasil-lag i flystyrt:

Nesten hele laget styrtet i døden. Tre spillere sitter igjen i garderoben: - Det er uvirkelig

De gripende bildene etter flykatastrofen.

SØRGER: Alle som var glad i fotballklubben Chapecoense sørger utenfor Arena Conda stadion i Chapeco. Foto: REUTERS/Paulo Whitaker
SØRGER: Alle som var glad i fotballklubben Chapecoense sørger utenfor Arena Conda stadion i Chapeco. Foto: REUTERS/Paulo Whitaker Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fotballklubben Chapecoense fra Brasil vil aldri bli den samme igjen etter at hele a-laget ble rammet av en flystyrt i Colombia i natt norsk tid.

Bilder fra hjemmebanen til Chapecoense viser nå tårevåte og gripende scener.

Blant annet et fotografi fra garderoben til Brasil-klubben er sterk kost, der tre av klubbens gjenværende spillere er avbildet. De tre fikk ikke være med på det som skulle bli en fatal flytur. Nå sitter de alene igjen.

Én av spillerne sitter med bøyd nakke og ser ned. Én annen holder seg til ansiktet.

- Dette er forferdelige nyheter. Vi er samlet på stadion og ønsker folk velkomne. Vi elsker Chapecoense. Dette er uvirkelig. Vi må bare vente og sette vår lit til Gud. Smerten er vanskelig å takle, sier klubbens visepresident Ivan Tozzo til lokale medier.

Andre bilder viser fans, familie og klubbens støttespillere i sorg ved fotballbanen. Et bilde i sosiale medier viser også det som angivelig er det siste bildet av laget samlet. Det er tatt utenfor flyet, der spillerne og lagledere er stilt opp i klubbens antrekk.

- Tragedie

81 personer satt på flyet (72 passasjerer og et mannskap på 9). Bare seks overlevde, ifølge rapportene. Blant de overlevende er fotballspilleren Alan Ruschel (27). Av passasjerene om bord var nesten alle knyttet til fotballklubben Chapecoense - enten som ansatt i klubben, eller på jobboppdrag for media. 21 av passasjerene var journalister og 48 av passasjerene skal ha vært med i delegasjonen til fotballaget.

- Jeg har vært i Chapecoense for en lang periode og jeg vet hva vi har vært gjennom for å komme hit. Dette er en så forferdelig tragedie, sier visepresident Tozzo.

Chapecoense kommer fra den relativt lille byen Chapecó i Santa Catarina. Byen har i overkant av 200 000 innbyggere og ligger helt sør i Brasil.

Foto: AFP PHOTO / Raul ARBOLEDA
Foto: AFP PHOTO / Raul ARBOLEDA Vis mer

«Brasils Leicester»

Klubben blir i brasiliansk presse sammenlignet med engelske Leicester og eventyret britene opplevde med Premier League-gull forrige sesong. Chapecoense har nemlig opplevd sportslig suksess de siste åra og klatret voldsomt.

I 2009 var laget i Serie D, før de i 2012 var klar for Serie C. Deretter gikk veien videre til Serie B i 2013 og i 2014 var laget klare for Serie A.

Og i år skulle de spille Copa Sudamericana Final.

Etter planen skulle Chapecoense spille den første av to finalekamper i Copa Sudamericana mot colombianske Atlético Nacional i Medellín onsdag. Laget ligger på 9.-plass i toppdivisjonen i Brasil.

Klubbturneringen er den nest viktigste i Sør-Amerika og kan sammenlignes med europaligaen.

Minst to Chapecoense-spillere skal ha overlevd styrten, ifølge de siste rapportene til The Guardian.

Myndighetene i Colombia bekrefter nå navnene på de seks overlevende:

Fotballspillerne: Alan Luciano Rushel, Helio Hermito Zampier og Jackson Ragnar Follman . Ximena Suárez og Erwin Tumiri i flybesetninge, samt journalist Rafael Valmorbida .

Chapecoense-spiller Danilo ble også først meldt som en overlevende, men døde seinere av skadene.

For enkelte kom det likevel et glimt av håp midt i elendigheten.

- Tusen takk, kjære Gud! Jeg skylder deg alt. Du er fantastisk. Takk! skriver Alissen Ruschel, kona til Alan Ruschel, på Twitter.

STYRKT: Grafikk fra Flightradar24.com skal vise flyets bane før det styrtet. Et fly med det brasilianske fotballaget Chapecoense, som spiller på øverste nivå i Brasil, styrtet nær den colombianske byen Medell’n. Redigerer: Henrik Skolt / NTB Scanpix Vis mer

Alan Ruschel er en forsvarsspiller og har vært i flere brasilianske klubber. Blant annet Juventude, Internacional og nå Chapecoense. Totalt 22 spillere fra eliteserieklubben Chapecoense var på flyet og flere spillere tok bilder av seg selv inne i kabinen før den katastrofen inntraff.

Bilder fra ulykkesstedet viser at flykroppen er fullstendig knust. Brasils president Michel Tamer har erklært tre dagers landesorg. Det skal ha vært dårlig vær i området da flyet fikk problemer.

Flyet var på vei fra Brasil, og det mellomlandet i Bolivia før det styrtet i Cerro Gordo-området i Colombia, omtrent 50 kilometer unna Medellin.

SORG: Ved Chapecoenses treningsfelt. Foto: REUTERS/Paulo Whitaker
SORG: Ved Chapecoenses treningsfelt. Foto: REUTERS/Paulo Whitaker Vis mer
SORG: Ved Chapecoenses treningsfelt. Foto: REUTERS/Paulo Whitaker
SORG: Ved Chapecoenses treningsfelt. Foto: REUTERS/Paulo Whitaker Vis mer
SORG: Ved Chapecoenses treningsfelt. Foto:  REUTERS/Paulo Whitaker
SORG: Ved Chapecoenses treningsfelt. Foto:  REUTERS/Paulo Whitaker Vis mer
SORG: Ved Chapecoenses treningsfelt. Foto: EFE/Bia Piva 
SORG: Ved Chapecoenses treningsfelt. Foto: EFE/Bia Piva  Vis mer
SORG: Ved Chapecoenses treningsfelt. Foto: REUTERS/Paulo Whitaker
SORG: Ved Chapecoenses treningsfelt. Foto: REUTERS/Paulo Whitaker Vis mer
Foto: AP Photo/Luis Benavides
Foto: AP Photo/Luis Benavides Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!