Nesten-klassiker på Anfield

Kunstscoringer og straffebom.

• Sjekk tabellen her

(Dagbladet.no): Liverpool - Tottenham 2-2: Det kunne ha blitt en ekte klassiker - med straffebom, bøttevis av sjanser og uendelig vakre mål.

Men uavgjort gjør nok at både Spurs- og Liverpool-supporterne vil huske denne kampen som en hyggelig parentes i stedet for å skrive den inn med gullskrift i historieboka.

For Liverpool betyr ett poeng at de ble forbigått av Bolton, som slo Charlton i ettermiddag.

Kunstscoringer

Erik Edmans skudd etter 12 minutter er det uansett vanskelig å glemme. Bare fem meter inne på Liverpools halvdel smalt han til - ballen fikk en vakker bue og føyk inn i krysset bak en lammet Dudek.

Praktfullt.

Fem minutter før pause var det Luis Garcias tur, og hans mål var ikke stort dårligere. Fra 18 meter skrudde han ballen i vinkelen.

Nesten-klassiker på Anfield

Etter dette trodde vel mange at Liverpool skulle komme tilbake og kontrollere inn et seiersmål, men Spurs ville det annerledes. Ti minutter inn i omgangen headet nemlig Robbie Keane inn et Kanoute-innlegg.

Akkurat da var det musestille på Anfield. I to minutter - helt til Steven Gerrard skaffet straffe.

Men om det en gang var en regel om at vedkommende som blir felt ikke skal ta straffen selv, har ikke Gerrard hørt om den. Straffeforsøket hans dundret i hvert fall utenfor.

Positiv Benitez

En halvtime før slutt fikk Liverpool likevel sin utlikning. Og igjen var scoringen mesterlig: Sami Hyypiä fikk ballen på sekstenmeteren, og knallet ballen inn i hjørnet.

Liverpool hadde de største sjansene til å avgjøre mot slutten, men poengdelingen gjør altså at laget taper terreng til Everton i kampen om den viktige fjerdeplassen.

- Jeg synes vi var uheldige, og er en frustrert manager. Du må score på store sjanser. Morientes hadde to, og Garcia hadde en stor en.

- Men jeg velger å være positiv, selv om Bolton nå har gått forbi oss, sier Liverpool-manager Rafael Benitez til Skysports.

John Arne Riise startet for øvrig på benken, men ble byttet inn ti minutter før pause. Nordmannen var definitivt med på å gjøre hjemmelaget mer livlig. 

ANDRE KAMPER:

Charlton – Bolton 1-2 (1-1)

The Valley, 26.708 tilskuere

Mål: 1-0 Francis Jeffers (29), 1-1 Jay-Jay Okocha (str. 7), 1-2 El-Hadji Diouf (58)

Crystal Palace – Norwich 3-3 (1-2)

Selhurst Park, 25.754 tilskuere

Mål: 1-0 Joonas Kolkka (5), 1-1 Dean Ashton (22), 1-2 Dean Ashton (45), 1-3 Leon McKenzie (53), 2-3 Michael Hughes (73), 3-3 Andrew Johnson (str. 83)

Fulham – Manchester City 1-1 (0-1)
Craven Cottage, 21.796 tilskuere

Mål: 0-1 Claudio Reyna (20), 1-1 Luis Boa Morte (76)

Southampton – Aston Villa 2-3 (2-0)

St. Marys Stadium, 31.926 tilskuere

Mål: 1-0 Kevin Phillips (4), 2-0 Peter Crouch (13), 2-1 Carlton Cole (55), 2-2 Nolberto Solano (70), 2-3 Steven Davis (72)

Birmingham – Portsmouth 0-0

St Andrews Stadium, 28.883 tilskuere