Nesten, Kristen!

Kristen Skjeldal (36) var bare centimetere fra det store i Italia i dag.

Bulken-veteranen måtte nøye seg med 4. plass til slutt, men kjempet innbitt om en plass på pallen i den 30 kilometer lange fellesstarten i fri teknikk. En fellesstart som Skjeldal har kjempet imot siden øvelsen var på planleggingsstadiet.

Lørdag kunne han fort ha havnet på pallen, men Mathias Fredriksson, René Sommerfeldt og Vincent Vittoz snek seg foran.

- Nesten i overkant av hva jeg har lov til å forvente i en spurt, mente mannen, som ble vraket på landslaget foran denne sesongen.

Så langt står han med en 15. plass fra skøyteløpet på Beitostølen, en 11. plass fra jaktstarten i Kuusamo og lørdagens 4. plass.

Det går riktig vei for Skjeldal. Han er på 13. plass i verdenscupen sammenlagt.

- Jeg likte best følelsen underveis i dag. Jeg følte meg rimelig på hugget hele veien, og jeg gikk nesten og håpet på at farten skulle bli skrudd opp hele tiden. Jeg følte hele tiden at jeg hadde mer å gi, og jeg var aldri lett for å slippe, sa Skjeldal offensivt.

Til tross for at Skjeldal hele veien har argumentert saklig imot fellesstarten, har han paradoksalt nok hevdet seg skarpt på distansen så å si hver gang den har stått på programmet.

- Selv om jeg i utgangspunktet er litt passiv av natur, har jeg gjort det bra i fellesstart, mente Skjeldal.

Han håper på en pallplass i løpet av sesongen.

- Det er ikke lett. I utgangspunktet har jeg som målsetning alltid å komme inn blant de ti, og forhåpentlig er løpet godt nok til å komme på pallen innimellom, sa han.

(NTB)