Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nesten like stort som seieren

Sterk andreplass til Solveig Rogstad i Holmenkollen.

(Dagbladet.no) Flere av verdensstjernene sleit på standplass under de tøffe vindforholdene i Holmenkollen. Solveig Rogstad beholdt imidlertid roen og siktet inn blinkene.

Hun traff på 19 av 20 skudd og gikk inn til en imponerende andreplass.

- Dette er helt fantastisk. Jeg hadde veldig lave forventninger før løpet, for jeg er egentlig fryktelig sliten, sier hun til NRK.

Vant i Ruhpolding

Kati Wilhelm var suveren i Kollen, og den tyske jenta skjøt feilfritt. Hun gikk i ensom majestet inn til seier.

Solveig Rogstad gikk seg gradvis oppover resultatlista og etter fjerde skyting gikk hun ut ti sekunder foran Martina Glagow. Dette forspranget ble bare økt inn mot mål. Michela Ponza gikk seg opp til en tredjeplass.

25-åringen fikk sitt internasjonale gjennombrudd tidligere i sesongen, da hun gikk helt til topps i jaktstarten i Ruhpolding. Dette er hennes første sesong i verdenscupen, og den fantastiske debutsesongen ble kronet med en sterk andreplass på hjemmebane i dag.

- Dette er nesten like stort som seieren i Ruhpolding, sier Solveig.

PÅ PALLEN IGJEN: Solveig Rogstad var strålende fornøyd da hun gikk over målstreken i Holmenkollen. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
PÅ PALLEN IGJEN: Solveig Rogstad var strålende fornøyd da hun gikk over målstreken i Holmenkollen. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Svalestup

Julie Bonnevie-Svendsen ble nest beste norske på 11. plass. Tora Berger ble nummer 17 og Ann Kristin Flatland endte sist, som nummer 30.

- Jeg falt med et svalestup i bakken etter Gratishaugen. Jeg tapte en del sekunder på det, men er fornøyd med løpet helt til sisterunden, sier Julie til NRK.

Hadde det ikke vært for fallet hadde hun trolig havnet et par plasser lenger opp på lista.

Tyske Magdalena Neuner endte på 9. plass og vant verdenscupen sammenlagt.

image: - Nesten like stort som seieren
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media