Nesten Norge under Drillo...

KØBENHAVN (Dagbladet): DANSKENE har gjort det til sport å elske Rosenborg og hate det norske landslaget. På grunn av Drillo-stilen. I går ble de ikke bare et Champions League-eventyr fattigere. Men også en illusjon. Hadde Rosenborg spilt i rødt og hvitt, kunne ingen danske skilt Rosenborg og Norge fra hverandre annet enn på keeperplassen.

FOR ROSENBORG gikk til Champions League med fundamentale Drillo-kvaliteter - ikke fundamentale Rosenborg-kvaliteter. I den grad det er noen stor forskjell. Og i den grad det er noe stort poeng å påpeke det på en kveld da det var temmelig uvesentlig hvordan Rosenborg kom seg inn i Champions League for åttende gang på rad.

MEN DET HANDLET altså om alt det danskene ikke registrerte for to uker siden. Litt fordi Rosenborg ikke lyktes med det. Litt fordi de ikke prioriterte det. Annerledes i går. Stikkord:

  • Dødballer.
  • Luftstyrke.
  • Og høy effektivitet.

ANFØRT AV spilleren som forlot Lerkendal for to uker siden med kutt i panna og skjelv i buksene - og som ingen trodde skulle spille fra start i går:

  • Azar Karadas.

MEN AKKURAT som Karadas ble en slags antihelt for to uker siden - Rosenborg ble gode først da han gikk av banen - så ble han en ekte helt i går. Og personifiseringen av noen av de kvalitetene og den holdningen Rosenborg ta med seg inn i Champions League. Og som fort kan gi dem en ny dimensjon på dette nivået.

  • Viljen og evnen til å ta hensyn til motstanderne.
  • Og den allerede nevnte luftstyrken.

KVALITETEN i lufta - både på dødball og i spillsituasjoner - var Rosenborgs viktigste våpen mot Brøndby. Og den var etterlengtet. Karadas supplerte Erik Hoftun og Frode Johnsen på dødballene - og gjorde Brøndby-keeper Mogens Krogh til en flaksende nervebunt. Og Johnsen og Karadas gjorde de danske midtstopperne både øre og slitne - og sikkert ikke så rent lite overrasket.

Her har Rosenborg alle muligheter til å snu en tradisjonell svakhet til en ny og uvurderlig egenskap.

KARADAS ER også personifiseringen av Nils Arne Eggens vilje til å forholde seg til motstanderen. Karadas hadde ikke spilt fra start i går hvis ikke Eggen hadde tatt hensyn til den eneste styrken Brøndby demonstrerte for to uker siden: hodespillet. I går slapp danskene omtrent ikke til i lufta i det hele tatt. I hvert fall ikke før kampen for lengst var avgjort.

FOR YTTERLIGERE å belyse Drillos-elementene i det Rosenborg presterte i går:

  • Rosenborgs seks første målsjanser kom etter dødball: Tre cornere, to frispark og ett innkast. Først den sjuende sjansen - Johnsens 2- 0-scoring - brøt rekka med dødballer.
  • Og Rosenborgs flottest gjennomførte angrep var en klassisk Drillos-variant. Etter 28 minutter: Diagonal langpasning, stuss i lufta og heftig jaging i bakrom. Dessverre somlet Odd Inge Olsen vekk muligheten med den siste avgjørende pasningen.

SJANSESTATISTIKKEN og Arni Arason mange praktfulle redninger forteller oss bare det vi visste fra før: At Rosenborg er en vaklende, men spennende, størrelse i sammenhenger som dette. Og at Arni Arason antakelig er en av verdens beste keepere.

Heldigvis får vi se mer av alt.