Nesten-Norge

Thorstein Helstad sørget for 1-1, men det ble for mye nesten for Norge mot Emiratene.

Årets første landskamp ble ikke all verden å glede seg over for Nils Johan Semb. Landslagssjefen fikk se et norsk lag som produserte mer enn nok sjanser, men besluttsomheten og nøyaktigheten foran mål var ikke av særlig høy klasse.

- I dag var det masse nesten-scoringer, og vi var nære på ganske så mange ganger.

- Med ti-elleve sjanser mot deres to til tre er dette en kamp Norge skulle vunnet, selv om De forente arabiske emirater hadde et bra og ballsikkert lag, sier assistenttrener Harald Aabrekk til fotball.no.

Sigurd Rushfeldt, Azar Karadas, Thorstein Helstad og Pa-Modou Kah hadde alle sine muligheter før pause. Men til tross for at Norge var overlegne i sjanseprotokollen var det De forente arabiske emirater som scoret først.

Hjemmelaget tok ledelsen på et frispark etter 63 minutter. Frisparket fant veien over den norske muren og duppet ned i Erik Holtans venstre hjørne. Odd-keeperen var på plass, men måtte gi retur. Mohamed Rashed Srour var hakket raskere enn Bård Borgersen og sklei inn 1-0.

Ni minutter seinere var lagene like langt igjen. Og Norges mål kom etter flott samspill av to angripere med samme arbeidsgiver. Sigurd Rushfeldt fant Austria-kollega Thorstein Helstad i feltet. Den tidligere Brann-spissen nikket årets første landslagsmål kontant i nettet.

Noen minutter før slutt var rollene byttet om. Helstad gjorde flott forarbeid og spilte Rushfeldt til en feit målsjanse. Men finnmarkingen fikk ikke avsluttet skikkelig på det som burde vært et seiersmål.

- Den kom litt brått på, men det var dårlig, sier Rushfeldt til TV2.

Overfor fotball.no skryter Harald Aabrekk av måten Norges mål kom på. Han trekker ellers fram Fredrik Winsnes midtbanespill. Aabrekk var fornøyd med mye bakover på banen også, men likte ikke at Emiratene slapp til på dødballer.

- Innsatsen var det ingenting å si på, og det er solid å hindre hjemmelaget såpass mye foran eget mål. Likevel fikk de to målsjanser på dødballer, og det er ikke bra, sier Aabrekk.

  • Tirsdag møter Norge Oman.
ÅRETS FØRSTE:</B> Thorstein Helstad fikk æren av å score årets første norske landskampmål. Foto: Erik Johansen/Scanpix