Nesten-smell for Sandefjord mot Elverum

Vant med ett mål.

Sandefjord ledet store deler av eliteoppgjøret mot Elverum søndag, men holdt på å rote bort seieren i sluttminuttene. Likevel berget godt forsvar- og keeperspill en viktig 27-26 seier til vestfoldingene.

– Skal vi ta medalje kan vi ikke tape mot Elverum. De er et mye dårligere lag enn oss. Drammen kommer mest sannsynlig til å vinne alle sine kamper, og da kan vi heller ikke avgi poeng, sa Geir Jomaas til NTB.

Han scoret sju mål og ble toppscorer for fjorårets sølvvinnere.

– Vi ledet med fire-fem mål, men ble for ukonsentrerte mot slutten og var taktisk dårlig. Men rutinen vår gjorde at vi vant kampen, la Jomaas til.

Det var Sandefjord som kom best i gang i Elverumshallen. Keeper Sindre Walstad sto som en påle i Sandefjord-buret og slapp kun inn tre mål på snaue tjue minutter. Men Elverum ga seg ikke og ledet 14-12 til pause.

Etter hvilen overtok Svenn E. Medhus i Sandefjord-nettet. 25-åringen, som imponerte under den første landskampen mot Finland, gjorde en god jobb i Elverumshallen.

Kombinert med godt forsvarsspill klarte Sandefjord å dra i land seieren med ett mål til 27-26. Til stor begeistring hos klubbens nye trener, Thomas Franzén.

– Det ble en veldig jevn kamp med mye hendelser. Sju utvisninger på hver ble det, selv om nok noen av dem ikke var riktige. Vi visste at Elverum kom til å spille med et høyt trykk og lure på kontringene. De har mange skyttere, men vårt keeper- og forsvarsspill fungerte veldig bra, fortalte Franzén.

Haslum hadde ingen problemer med å slå Stord i Stordhallen og vant komfortabelt 36-18. Drammen vant også en viktig 38-37-seier lørdag mot Fyllingen. Dermed har både Sandefjord og Drammen full pott etter to runder, mens Haslum har to etter at Bærum-laget tapte for Fyllingen i første runde.

(NTB)

- KAN IKKE TAPE SLIKE KAMPER: Geir Jomaas mener Sandefjord ikke har råd til å gå på noen smeller denne sesongen.