Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nesten som å bestige Everest

Celtic må slå Barcelona i kveld. Borte. Og skottene har ikke vunnet noen av sine 16 bortekamper i Champions League.

• Følg fire Champions League-kamper direkte klokka 20.45

(Dagbladet.no) Celtic har spilt 16 bortekamper i Champions League. Skottene har ikke vunnet noen av dem.

Da skal du være over gjennomsnittlig optimistisk for å tro på skotsk seier på Camp Nou i kveld. Barcelona er kanskje verst tenkelig motstander når slike barrierer skal brytes.

På spørsmål om det vil være som å klatre til topps på Mount Everest, svarer manager Gordon Strachan, ifølge The Times:

- Hvis ikke Everest, så i hvert fall verdens nest høyeste fjell.

- Trenger mirakel

Da ble han konfrontert med at det faktisk er våghalser som har klart å bestige monsterfjellet.

- Jo da, men det er noen som har mistet livet i forsøket også.

SEIERSMÅLET: Lionel Messi slipper jubelen løs etter at han scoret til 2-3 på Celtic Park i den første kampen. Nå skal skottene bestige fjell. Foto: AP
SEIERSMÅLET: Lionel Messi slipper jubelen løs etter at han scoret til 2-3 på Celtic Park i den første kampen. Nå skal skottene bestige fjell. Foto: AP Vis mer

Slik beskriver han altså oppgaven Celtic står overfor i kveld. Barcelona vant 3-2 for to uker siden, så skottene må enten vinne med to mål eller minst 4-3 for å gå videre.

Det sier seg selv at det blir vanskelig.

- Vi må skape et lite mirakel. Vi må score, og aller helst først. Hvis vi gjør det, selv om det bare er fem minutter igjen, kan det bli virkelig spennende, sier Strachan.

Messi sikret seier

Celtic ledet to ganger i Glasgow-møtet for to uker siden, men Barcelona snudde kampen og vant takket være en Lionel Messi-scoring ti minutter før slutt.

En fullt fortjent seier, for spanjolene var overlegne.

Gordon Strachan har ingen mirakeloppskrift. Det eneste han vet er at hans elever må spille ut av sitt eget skinn for å vinne på Camp Nou.

- Barcelona-laget har blitt møtt av alle mulige system og ulike taktikker. For oss blir det viktig å holde på ballen bedre enn sist og vi må være modige når vi har kontroll, sier han.

image: - Nesten som å bestige Everest

- Og det er ikke noe galt med litt frykt. Frykten for å bli slått kan presse deg til å gjøre større ting. Men når vi får ballen, da håper jeg vi legger all frykt til side.

- Aggressive og farlige

Barcelona hadde spilt 15 kamper på rad uten tap da de gikk på en overraskende smell i helga, 4-2 på bortebane mot Atletico Madrid.

Barca-trener Frank Rijkaard tar ingenting for gitt i kveld. Selv om laget hans er storfavoritter - ligger det i fotballens natur at det hender David banker Goliat.

- Vi har ikke råd til å ta lett på dette. Vi må jobbe hardt og spille godt for å gå videre, sier Rijkaard ifølge Reuters.

Kaptein Carles Puyol forventer at Celtic-gutta kommer til å løpe til melkesyra tar dem.

- Vi regner med de vil spille som sist. De er aggressive og farlige på kontringer. Jeg er sikker på at de vil angripe oss hardt og at det vil bli en tøff kamp.

• Les også: Roar Stokke vurderer kveldens kamper

HÅPER PÅ «MIRAKEL»: Gordon Strachan innrømmer at spillerne må levere en bragdforestilling for å vinne i kveld.
FORVENTER TØFF KAMP: Barcelona-kaptein Carles Puyol knytter neven etter seieren i Glasgow.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media