- Nesten som å vinne cupfinalen

Så lettet er Lillestrøm over å endelig ha vunnet en fotballkamp.

(Dagbladet.no) Lillestrøm - Viking 2-0.

Det har stort sett bare vært bråk rundt LSK denne sesongen. Skuffende resultater og jumboplassering i Tippeligaen. Supportertrøbbel og utestengelser fra Åråsen. En påstått maktkamp mellom trener Tom Nordlie og manager Jan Åge Fjørtoft.

I kveld beit Lillestrøm fra seg på banen også.

De gulsorte måtte spille seks kamper før den første trepoengeren ble innkassert. Slikt blir det ikke medaljer av, men det er fortsatt 20 kamper igjen av sesongen - og bortsett fra Stabæk har alle de andre lagene vært veldig ustabile.

Lillestrøm klatret med seieren bort fra nedrykksplassen og forbi HamKam og Rosenborg. LSK-folket var veldig lettet over at seieren endelig kom. Etter kampen gikk de rundt og klemte på hverandre alle mann.

- Vi er fryktelig lettet. Stemningen i garderoben er nesten som da vi vant cupfinalen, sier Arild Sundgot til TV 2.

Tom Nordlie understreker samtidig viktigheten av å ikke ta av som følge av dette. Nå er det ikke seriekamp igjen før 16. mai - og da spiller Lillestrøm mot Rosenborg. Et klassisk oppgjør - nå også som bunnkamp.

- Det er viktig at vi tar det med ro framover. Vi er veldig glade og jeg håper dette kan bringe inspirasjon og selvtillit inn i laget. Vi har samlet oss og jobbet sammen den siste perioden, og det skal vi gjøre framover også, sier Nordlie.

FØRSTEMÅLET: Her header Arild Sundgot inn Lillestrøms første scoring mot Viking. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
FØRSTEMÅLET: Her header Arild Sundgot inn Lillestrøms første scoring mot Viking. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Drømmestart

Kanarifuglene fikk en drømmestart på kveldens kamp, og den var bare seks minutter gammel da Arild Sundgot scoret LSKs første.

Simen Brenne slo inn fra høyresida og Sundgot raget høyest i feltet og stanget ballen i nettet bak Kristian Nicht. Sola skinte over Åråsen i kveld og åpningen ble enda herligere for Kanarifansen kort tid etter.

Olivier Occean kastet seg opp og fram - og headet en Brenne-corner i mål.

Viking sleit kraftig bakover og klarte ikke markere ut LSK-gutta i feltet. Som mot Vålerenga for en uke siden spilte de en forferdelig førsteomgang. Lillestrøm var mye mer aggressive, kjappere framover på banen og mer presise i den siste fasen.

Derfor var de også nærmere et tredje mål før pause enn det Viking var en utlikning.

- Det er ikke over ennå. Vi må ikke legge oss bakpå og i stedet gå for nummer tre, sa Tom Nordlie til TV 2 i pausen.

Tverrliggertreff

- Nesten som å vinne cupfinalen

For han så selvfølgelig Vikings kamp mot Vålerenga forrige mandag. Da ble siddisene gradvis bedre - og etter pause rundspilte de hovedstadslaget. De hadde imidlertid ikke marginene på sin side, og klarte ikke annet enn å redusere tremålsledelsen to ganger.

- Jeg er veldig skuffet over de første 15-20 minuttene av denne kampen. LSK løp oss i senk og forsvarsspillerne og keeper gjorde ikke som avtalt. Vi er nødt til å forsvare oss bedre hvis vi skal vinne fotballkamper igjen, sier Viking-trener Uwe Rösler til TV 2.

De mørkeblå hevet seg etter pause også denne gangen, men ikke i samme stil som mot VIF. Likevel hadde de flere gode sjanser til å redusere. Andrius Velicka ble spilt flott gjennom av Allan Gaarde, men han mistet balansen i skuddøyeblikket. Kaptein Nicolai Stokholm sendte et kanonskudd i tverrliggeren.

Også Khaled Mouelhi viste at han har krutt i støvlene. Han sto nesten helt stille da han rystet tverrliggeren med en suser fra nesten 30 meter.

Uwe Rösler kastet innpå Peter Ijeh mot slutten av kampen, men spissen er ikke i form og heller ikke han klarte å finne veien til de gule nettmaskene på Åråsen.

Dermed fortsetter den vonde LSK-statistikken for Viking. De har nå tapt åtte kamper på rad på Åråsen.

PS! Det er et lite skår i LSK-gleden at både Vidar Riseth og Frode Kippe måtte gå ut med skader. Begge har slitt i det siste og ingen klarte å fullføre kampen. Kippe fikk for øvrig sitt tredje gule for sesongen - så han er uansett uaktuell for 16. mai-kampen på Lerkendal.

Folkebørsen

MAKTKAMP? Tom Nordlie og Jan Åge Fjørtoft klemte på hverandre etter kampen. Den siste uka har det blitt påstått at det er en intern maktkamp mellom dem.
NYTT ÅRÅSEN-TAP: Viking-fansen takket LSK-investor Per Berg for Uwe Rösler med dette banneret før kampen. Men Röslers menn klarte ikke bryte Åråsen-statistikken.
NÅ KAN DE SE PÅ TABELLEN: Pål Steffen Andresen og de andre LSK-spillerne har nok ikke orket å se på tabellen de siste ukene. Nå ligger de ikke lenger nederst.