- Nesten som Jotunheimen

Pål Anders Ullevålseter (34) vil helst glemme 16. plassen på gårsdagens etappe. I over 50 mil kjørte han klissblaut i snøværet i de marokkanske fjellene.

- Jeg har kjørt i over 70 mil i dag. Og i over 30 av disse kjørte vi i 2000 meters høyde i snøvær og dritt. Det var svinekaldt. Nesten som i Jotunheimen, forklarer en blid, men kald Ullevålseter til Dagbladet.

Satte seg fast

Grytidlig i går morges startet deltakerne i Paris- Dakar-rallyet på den 4. etappen fra Tanger til Er Rachidia i Marokko. Først en transportetappe på 233 km, så spesialetappen på 75 km og deretter en ny transportetappe på hele 444 km. Snø, regn, tåke og flere store vannhull gjorde den til en lite trivelig opplevelse for motorsykkelesset fra Oslo. Et av vannhullene fikk et langvarig besøk fra nordmannen.

- Jeg kjørte meg fast i et av hullene, og ble klissblaut fra livet og ned. Selvfølgelig ble det kaldt seinere på etappen. I tillegg var jeg livredd for å drukne sykkelen, sier Ullevålseter som regner med at han tapte 15- 20 sekunder på uhellet.

På den 75 km lange spesialetappen endte han på 16. plass - 2,58 minutter bak italieneren Fabrizio Meoni. Sammenlagt ligger Ullevålseter på en 10. plass 3,17 minutter bak lederen, spanieren Esteve Pujol.

Men det var ikke bare vær og forhold som gjorde dagen tøff for Ullevålseter.

- I hytt og gevær

- Spesialetappen var kinkig. Jeg kjørte litt feil, og måtte snu et par ganger. Før start fikk vi et kartsystem der det var gjort tusen forandringer. Men det var ikke bare jeg som var ute og syklet - folk kjørte i hytt og gevær i dag, forteller nordmannen som kjører Dakar-rallyet for tredje gang.

- Er du fornøyd med 16. plassen, da?

- Ikke helt. Men sykkelen går som bare det, sier Ullevålseter før han pakker seg ned i soveposen.

  • Dagens femte etappe er totalt 575 km lang og kjøres fra Er Rachidia til Ouarzazate. Spesialetappen er 337 km lang og vil bli deltakernes første møte med sand.
TØFF DAG PÅ JOBB: En deltaker får seg et gjørmebad under gårsdagens etappe. Rallyet kjøres for 26. gang.
PÅ VIP-TRIBUNEN: Paris- Dakar-rallyet går gjennom sju land og 11090 kilometer. 18. januar kommer deltakerne i mål i Senegals hovedstad Dakar.
VANNPLANER TIL TOPPS: Spanieren Esteve Pujol krysser en elv på ørkenrallyets 4. etappe mellom Tanger og Er Rachidia i Marokko. Han leder motorsykkelklassen sammenlagt 3,17 foran Ullevålseter.