Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nesten synd jeg ikke skal løpe VM

Ezinne Okparaebo (28) med knall-løp.

STOR FART: Ezinne Okparaebo trener tungt om dagen for  gjøre det bra til sommeren, men leverte likevel en knallsterk 60-meter i innendørs-NM i dag. Foto: Tormod Brenna
STOR FART: Ezinne Okparaebo trener tungt om dagen for gjøre det bra til sommeren, men leverte likevel en knallsterk 60-meter i innendørs-NM i dag. Foto: Tormod Brenna Vis mer

SANDVIKA (Dagbladet): Norges raskeste kvinne, Ezinne Okparaebo, har bestemt seg for å droppe innendørs-VM i friidrett i USA om to uker. Hun angrer nesten litt på det nå.

Okparaebo, som er stinn av tung trening, imponerte nemlig stort under innendørs-EM i Rud Idrettshall utenfor Sandvika i Bærum i går.

Med 7,17 på 60 meter var hun i en helt egen klasse.

Det var ikke uventet, men at tida skulle bli så bra, var litt overraskende, også for Ezinne selv.

Satser utendørs - Ja, jeg hadde ikke forventet at det skulle gå så fort som dette. Jeg har jo ikke gjort noe som helst for å toppe noen form til dette. Løpet er en del av treninga jeg kjører om dagen, sier Okparaebo til Dagbladet.

- Det er nesten så jeg angrer litt på at jeg sa nei til VM. Hadde jeg sluppet opp litt på treninga og satset på det mesterskapet, kunne det blitt morsomt, sier Okparaebo, som i stedet for innendørs-VM har bestemt seg for å trene hardt og satse alt på utendørssesongen.

Neppe dumt det heller, med både EM og OL på sommerprogrammet.

- Treninga går veldig fint. Og det er gøy å få sånne oppturer som dette, sier hun etter å ha løpt på 7,17, ei tid helt i Europatoppen.

På omtrent samme tid i fjor var hun riktignok nede på 7,10, som ga en fjerdeplass i EM. Forskjellen er at den gangen bygde hun form mot mesterskapet. Det har hun ikke gjort denne vinteren.

Fulgte broren til døra Også et annet av de norske friidrettshåpebne løp NM i dag.

Men Henrik Ingebrigtsen fikk uventet hard kamp av lillebror Filip på 1500-meteren.

Uventet, for alle andre enn Henrik selv, som løp inn på 3.42,32 - kun tre tideler foran Filip.

- Jeg vet hva han kan. Han var på dette nivået i fjor også, men da ble han skadet. Det er sterkt av ham å løpe på 3.42 nå uten noe særlig fartstrening i det hele tatt, sier Henrik Ingebrigtsen til Dagbladet.