GRUNN TIL BEKYMRING: Kenny Dalglish har ikke vært den store frelseren Liverpool-fansen håpet han skulle bli. Foto: REUTERS/Phil Noble
GRUNN TIL BEKYMRING: Kenny Dalglish har ikke vært den store frelseren Liverpool-fansen håpet han skulle bli. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

Nesten uavgjort mellom Dalglish og Hodgson

- Han ble en symptombærer for et sykt Liverpool-lag.

(Dagbladet): Følg Liverpool-Newcastle i vårt Fotballstudio fra 20:45

Roy Hodgson var mildt sagt ingen ønsket mann i Liverpool da han satt i sjefsstolen på Anfield. Engelskmannen fikk bare lede de røde i 31 kamper før han måtte gi stafettpinnen videre til skotten Kenny Dalglish.

Fansen jublet over utskiftingen, og mange så nok for seg at den magre tiden uten pokaler var ved veis ende. Men statistikk viser at det ikke har vært stor forskjell på poengutbytte etter manager-skiftet.

IKKE SÅ DÅRLIG: Statistikk viser at Roy Hodgson ikke gjorde det stort dårligere enn Kenny Dalglish. Foto: AP Photo/Tim Hales
IKKE SÅ DÅRLIG: Statistikk viser at Roy Hodgson ikke gjorde det stort dårligere enn Kenny Dalglish. Foto: AP Photo/Tim Hales Vis mer

På de 31 kampene Hodgson fikk styre Liverpool, stod manageren bokført med 13 seire og åtte uavgjort, noe som totalt gav 47 poeng i sekken. Kenny Dalglish vant på sin side 17 av sine 31 første kamper som sjef for klubben, hvor seks av kampene endte uavgjort.

Det betyr at skotten bare har tatt 10 poeng mer på like mange kamper. Ekspertkommentator Øyvind Alsaker syns det er litt spesielt å sammenlikne de to managerene.

- Det viser at Hodgsons resultater ikke var så dårlige, og at Dalglish sine resultater ikke har vært så gode. Poengmessig er det ikke så stor forskjell, men prosentmessig blir det litt annerledes. Men jeg syns det er en litt spesiell sammenlikning. Roy Hodgson var uønsket fra dag èn og levde i eierkaoset. Han ble en symptombærer på et sykt Liverpool-lag. Kenny Dalglish har på sin side nesten hatt frie økonomiske tøyler og ro rundt laget, sier Alsaker til Dagbladet.

Fordel Dalglish i serien Tallene er regnet ut fra alle turneringer, og inkluderer kamper i ligacup, FA-cup og europacupen. I serien er poengforholdet litt annerledes.

Hodgson vant bare syv av de 20 kampene han ledet Liverpool i Premier League, og med ni tap havnet han på 25 poeng i seriespillet. Dalglish startet langt bedre, og står bokført med 12 seire og totalt 39 poeng på de 20 første kampene i serien. Øyvind Alsaker ser stor forskjell på dagens Liverpool-lag kontra laget som spilte under Hodgson.

- Under Hodgson handlet det meste om linken mellom Gerrard og Torres. Alle visste at ballen skulle fram til spanjolen for at det skulle resultere i scoring. Nå er det annerledes. Det er mye større bevegelse på topp med Suarez. I tillegg har vi fått inn en venstreback som fungerer og gir laget bedre balanse defensivt. Liverpool har et bredere register framme. Om laget skal handle i januar må det være en goalgetter, sier Alsaker.

Sliter mot svakere lag Liverpool har startet sesongen helt på det jevne, og har kun tre tap så langt denne sesongen. Det store problemet har vært å avgjøre kamper mot antatt svakere motstand, særlig på hjemmebane.

- Liverpool har spilt bra i perioder, men laget har variert mye i serien denne sesongen. Det har vært noen voldsomme svingninger. Vi har hatt absurd mange skudd i stengene, og i tillegg så har mange keepere sin beste dag i karrieren på Anfield denne sesongen. Vi har vært skuffende på hjemmebane denne sesongen, og Carroll er en flopp. Vi får for lite ut av Downing og Henderson, i tillegg har vi hatt Gerrard og Lucas ute med skader. Dalglish har gjort noen merkelig taktiske valg. Jeg har hele tiden sagt at jeg er litt usikker på om Kenny Dalglish er rett mann for Liverpool på lang sikt, men jeg vil ikke felle en dom over han og laget ennå, det er for tidlig, sier Alsaker.

Liverpool og Newcastle har blitt en virkelig klassiker over de siste årene. De fleste husker nok da hjemmelaget vant 4-3  i to høydramatiske kamper på Anfield i 1996 og 1997. I hele åtte av de siste ni kampene har det blitt scoret tre mål eller mer i disse oppgjørene.

- Det kan fort bli 0-0 i dag. Dette er jo en av de store klassikerne. Både Keegan og Dalglish har tapt 3-4 her som Newcastle-manager. Håper på noe liknende i dag. Det blir en tøff batalje. Kanskje Carroll kan avgjøre mot gamle lagkamerater. Det er jo slike kamper som definerer en karriere, sier Alsaker.

KLASSIKER: Liverpool slo Newcastle 4-3 på Anfield to år på rad. Her er Bjørn Tore Kvarme i aksjon mot Tino Asprilla og David James. Foto: AP Photo/Dave Kendall, PA
KLASSIKER: Liverpool slo Newcastle 4-3 på Anfield to år på rad. Her er Bjørn Tore Kvarme i aksjon mot Tino Asprilla og David James. Foto: AP Photo/Dave Kendall, PA Vis mer