Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nesten uerstattelig

STAVANGER (Dagbladet): Viking-Start 4-0. 29. oktober spiller Rikhardur Dadason sin siste Viking-kamp på Ullevaal. Dagen etter reiser han til England. Og i Stavanger etterlater han seg et hull ingen kan fylle. - Nesten uerstattelig, sier trener Benny Lennartson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju minutter ut i Starts andre cupliv beviste islendingen nok en gang hvorfor han er Tippeligaens beste spiss. Med to utsøkte berøringer åpnet han veien til Ullevaal. Den første var på brystet - den andre gikk i mål.

Lekent, elegant og drepende.

- Jeg vet at engelsk 2. divisjon er dårligere enn Tippeligaen, men jeg går dit for utfordringen og pengenes skyld, sier Rikhardur Dadason. - Nå får jeg endelig en sjanse til å spille i England. Og holder kneet mitt, kan det jo hende jeg går videre. Hvis jeg er god nok.

Kjøper avgjørelsen

Spør du Viking-trener Benny Lennartson om islendingens kvaliteter får du drømmende øyne før lyd gjennom ord. Den sprudlende svensken har ikke mange nok go'ord for Dadason.

- Da jeg kom tilbake til Viking visste jeg ikke at han var bra, sier Lennartson. - Vi vinner kamper uten Rikhardur også, men ikke så veldig mange. Og i tillegg til å score mål gjør han spillerne rundt seg veldig gode. Jeg er ikke i stand til å se hvem som skal fylle hullet når han reiser.

Men Benny Lennartson skjønner islendingens avgjørelse. Sjøl om det altså er Stoke og engelsk 2. divisjon.

- Han tar pengene, sier Benny. - Og etter det han opplevde da han trodde han var klar for Bundesliga, skjønner jeg det veldig godt. For Dadason er usikker på kneet sitt og vet ikke hvor lenge det vil holde.

- Derfor tar han det han kan få.

- Legesjekken i Stoke gikk uten problemer, sier Vikings storspiller. - Og akkurat nå er kneet helt fint. Men det finnes ingen garantier - så derfor.

- Jeg er veldig glad for at jeg fikk den kontrakten.

Vil score to i finalen

Viking gikk lett til finalen og alle som er opptatt av såkalt rettferdighet gleder seg. Da Morten Berre ordnet 2- 0 rett før pause var kampen i realiteten avgjort. For sjøl om Start hadde litt trøkk i begynnelsen av andre omgang ble de aldri farlige.

Da Bjørn Berland skjøt via en forsvarer og forbi Espen Johnsen var de ferdige.

Rikhardur Dadason scoret sitt andre på en akademisk straffe. Nå ønsker han å gjøre som landsmannen og kompisen Helgi Sigurdsson gjorde for Stabæk - score to mål i finalen.

- Jeg har snakket mye med Helgi om den kampen. Han har fortalt meg at cupfinalen på Ullevaal er noe av det største du kan oppleve som fotballspiller i Norge. Og jeg har sett det på TV - det er stort.

- Om en drøy måned er det min tur.

Og så er det slutt. I Viking.

- Stoke vil ha meg over så fort som mulig. Derfor drar jeg sannsynligvis dagen etter, sier Rikhardur Dadason.

Stoke har forsøkt å kjøpe islendingen fri fra kontrakten med Viking. Til det har stavangerne svart nei. Og det er lurt så lenge Dadason i hvert fall ikke kan erstattes med penger.

Mot Odd.

<B>BLIR SAVNET</B>:Rikhardur Dadason er svært glad for kontrakten med Stoke og muligheten til å spille i England.