Nesten umulig å få VM-billetter

Hver dag får Norges Fotballforbund (NFF) 20-30 brev fra fotballinteresserte nordmenn som ønsker å følge Drillos i Frankrike. De aller fleste vil få nei fra NFF - og det verste av alt: Det er omtrent umulig å skaffe seg billetter på annet vis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Med mindre du har slekt eller venner i Frankrike - som allerede har kjøpt VM-billetter - er det bort i mot nyttesløst å få tak i VM-billetter.

Dagbladet :på nettet har snakket med representanter fra NFF, den franske VM-organisasjonen og turoperatørene. Alle konkluderer med at etterspørselen vil overgå tilbudet av billetter mange ganger.

Verre enn i USA

Tilskuerkapasiteten under fotball-VM i USA i 1994 var betraktelig større enn i Frankrike, noe som tilsier at færre fotballinteresserte får se kampene fra tribunehold.

Under Norges tre innledende kamper, vil NFF kun få en liten prosentandel av tilskuerplassene.

- NFF får etter all sannsynlighet tilgang til rundt 3 000 billetter på to av de tre innledende kampene. Disse skal gå til sponsorer, samarbeidspartnere, medlemmer av Norges Fotballforbund og fotballinteresserte nordmenn, sier prosjektleder for Norges VM-forberedelser i NFF, Svein Mundal. Er Norge så heldige at de får spille den tredje kampen på stadionen i Paris, kan NFF få rundt 7 000 billetter til denne kampen. Men det er også alt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer