FØRSTEMANN TIL Å SLÅ ROSENBORG I ÅR: For noen uker siden var det ikke mange som ville trodd at kveldens oppgjør mellom Aalesund og Rosenborg ville ha toppkampstatus. Kjetil Rekdal føler ikke laget hans har noe som helst å tape, og ser på trønderne som enorme favoritter. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
FØRSTEMANN TIL Å SLÅ ROSENBORG I ÅR: For noen uker siden var det ikke mange som ville trodd at kveldens oppgjør mellom Aalesund og Rosenborg ville ha toppkampstatus. Kjetil Rekdal føler ikke laget hans har noe som helst å tape, og ser på trønderne som enorme favoritter. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

- Nesten umulig å slå panservogna Rosenborg

Men Rekdal slakter seg selv etter at nøkkelspiller ble skadet.

|||• Direkte i studio kl 19.00: Aalesund - Rosenborg

 (Dagbladet): Det trofaste Aalesund-publikummet har aldri vært bortskjemte med toppkamper i Tippeligaen.

I kveld får de endelig oppleve det, når serietoer AaFK tar imot serieleder Rosenborg på kunstgresset på Color Line Stadion.

Å betegne tangotrøyene som et topplag allerede nå er kanskje prematurt, men under Kjetil Rekdals ledelse har de tatt 13 av 18 poeng så langt denne sesongen.

- RBK får bare streifsår
At det ble et fortjent 1-2-tap i siste seriekamp mot Haugesund legger ikke en nevneverdig demper på optimismen i Jugendbyen foran RBK-kampen.

Rekdal vil nødig være gledesdreper, men maner til realisme.

- Rosenborg er som en panservogn som valser over alt, og bare får et streifsår en gang iblant. De har omtrent tapt én seriekamp og én cupkamp på 40 matcher mot norske lag, og er nesten umulige å slå, sier Rekdal til Dagbladet.

- Dette høres nesten ut som et taktisk spill fra deg?

- Det er ikke det, det er bare å se på fakta. Forrige sesong spilte de 30 seriekamper og tapte én. I år har de seks seriekamper på rad uten tap, i tillegg til en haug treningskamper. Det er ikke sånn at vi legger oss på rygg i nesegrus beundring for Rosenborg, men jeg viser bare til fakta. Det forteller hvor vanskelig det er å ta poeng fra dem, selv om det skjer at de spiller uavgjort, sier han.

Slo RBK som VIF-trener
Til tross for at totalinntrykket av Rosenborg er at de fortsatt er bunnsolide, har trønderne også vist enkelte svakhetstegn i år. Hjemme mot Start var de nesten heldige som fikk seg ett poeng etter «forsvarsspill på guttenivå» og tre baklengsmål.

Men Rekdal fnyser av dem som hevder RBK ble avslørt i den kampen.

- Andre lag har prøvd det samme som Start etterpå uten å lykkes. Start lyktes i fjor og i år, men det er uhyre sjelden et lag greier det uten å bli straffet.

- Men som VIF-trener slo du vel Rosenborg flere ganger?

- Lagene mine tør å angripe dem, det er utgangspunktet. Du er nødt til å utfordre, legger du deg bakpå får du baklengs. Skal du ha ambisjoner om å slå dem må du virkelig utfordre dem på løpskapasitet, duellspillet og få dem ut av rytmen. Vi skal selvsagt gjøre alt for å slå Rosenborg, vi har ikke gitt opp på forhånd, sier Rekdal.

Klandrer seg selv for skade
Så langt denne sesongen har Aalesund hatt suksess med å spille med brede kanter, pumpe mye innlegg inn mot Tor Hogne Aarøy og la «småtassene» ta seg av nedfallsfrukten.

Mot Rosenborg må Rekdal klare seg uten to kantspillere i Jonathan Parr og Pablo Herrera.

Sistnevnte ble strekkskadd da han kom inn som innbytter mot Haugesund sist -  noe Rekdal har tungt for å svelge.

- Det irriterer meg grenseløst at jeg klarte å få Herrera skadet. Grunnen til at han ikke startet var nettopp av frykt for at han skulle bli skadet, han trenger lenger tid på å restituere seg. Da vi havnet under var det lett å la seg friste likevel, og det angrer jeg bittert på. Jeg mister en spiller noen uker framover på grunn av en feilvurdering. Aller mest irriterer det meg at jeg ikke får bruke ham mot Rosenborg, sier Rekdal til Daglbadet.

TAR ALL SKYLD FOR HERRERAS SKADE: Pablo Herrera herjet på kanten i AaFKs forrige hjemmekamp mot Viking, men ble strekkskadd mot Haugesund i den påfølgende kampen. - Det irriterer meg grenseløst, sier Rekdal til Dagbladet. 
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / SCANPIX
TAR ALL SKYLD FOR HERRERAS SKADE: Pablo Herrera herjet på kanten i AaFKs forrige hjemmekamp mot Viking, men ble strekkskadd mot Haugesund i den påfølgende kampen. - Det irriterer meg grenseløst, sier Rekdal til Dagbladet. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / SCANPIX Vis mer