STOR RAPPORT: Europol offentliggjorde forrige mandag at flere hundre kamper er under etterforsknning i Europa. Foto: AP /Peter Dejong / NTB SCANPIX
STOR RAPPORT: Europol offentliggjorde forrige mandag at flere hundre kamper er under etterforsknning i Europa. Foto: AP /Peter Dejong / NTB SCANPIXVis mer

- Nesten umulig å stoppe kampfiksing

Det sier Fifa-dommeren som selv ble tatt.

I 1994 ble FIFA-dommeren T. Rajamanickam dømt for kampfiksing. Han tviler på at fotballen kan bli kvitt problemet.

Europols rapport, som avdekket at rundt 680 kamper over hele verden kan ha vært fikset, har sendt sjokkbølger gjennom fotballmiljøet.

For 19 år siden ble Rajamanickam dømt til ni måneders fengsel for kampfiksing. 62-åringen fra Singapore er utestengt på livstid fra fotballen. Han er ikke overrasket over tallene fra Europol.

- Det er nesten umulig å stoppe kampfiksing. Når du kutter ett stygt hode, vokser mange andre fram. Det er en sykdom som ikke kan kontrolleres, sier han til nyhetsbyrået DPA.

Globalt Han er oppgitt over at myndighetene i Singapore kritiseres for manglende handlingskraft i kampen mot kampfiksing og synes landet er blitt utpekt som syndebukk. Rajamanickam mener det er et snakk om et globalt problem.

- Det vil kreve samordnet handling verden over i mange, mange år for å redusere korrupsjonen i fotballen. Det skjer overalt i verden. Derfor lurer jeg på hvorfor de (Europol) kun snakker om Singapore?

- Du vil bli tatt Den tidligere toppdommeren mener unge spillere må oppdras til å forstå at det ikke lønner seg å fikse fotballkamper.

- Dessverre er det en global sykdom som har infiltrert mange store idretter. Jeg tror den eneste måten å redusere dette på er gjennom konstant handling fra politiet samt utdanning av de yngre spillerne om farene ved å involvere seg med kampfiksere. Den viktigste beskjeden må være: Fiks en kamp, og du vil bli tatt, sier Rajamanickam.

(NTB-DPA)