Nesten ung nok for Miniklanen

Men VIFs Harmeet Singh (17) hylles for voksen tippeliga-debut.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Bare noen få timer før kampstart i går fikk Harmeet Singh (17) beskjeden fra trenerteamet i Vålerenga:

Du spiller fra start mot Rosenborg.

Med både Kristofer Hæstad og Lars Iver Strand ute med skade, måtte Martin Andresen og hans team velge mellom 17 år gamle Singh og 38 år gamle Ronny Johnsen sentralt på midtbanen før gårsdagens kamp.

Valget falt på U19-landslagsspilleren fra Furuset i Oslo.

- Jeg fikk vite det på treninga om formiddagen før kampen. Det første jeg tenkte da jeg fikk vite at jeg skulle spille, var at jeg skulle bite godt fra meg og spille som jeg alltid gjør, forteller Singh til Dagbladet.no.

Unggutten ble byttet ut etter 73 minutter i kampen som endte 1-1, til solid applaus fra hjemmefansen.


Med sine 17 år er Harmeet bare fire år for gammel til å være med i Vålerengas barne-supporterklubb Miniklanen.

- Det er klart jeg fikk sommerfugler i magen, jeg visste jo at det kom til å bli utsolgt. Men jeg var ganske avslappet på forhånd, og tenkte at denne dagen skulle jeg bare nyte, smiler den fornøyde debutanten som før kampen bare sto med en cupkamp i VIF-trøya.

FORNØYD DEBUTANT: 17 år gamle Harmeet Singh spilte i går sin første tippeligakamp for Vålerenga - fra start mot Rosenborg. - Jeg prøvde å nyte alt der ute på banen. Jeg følte at jeg gjorde det enkelt og greit, sier unggutten som fikk tillit ved siden av kaptein Martin Andresen. Foto: ARNT E. FOLVIK
FORNØYD DEBUTANT: 17 år gamle Harmeet Singh spilte i går sin første tippeligakamp for Vålerenga - fra start mot Rosenborg. - Jeg prøvde å nyte alt der ute på banen. Jeg følte at jeg gjorde det enkelt og greit, sier unggutten som fikk tillit ved siden av kaptein Martin Andresen. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

Fornøyde trenere

Hovedtrener i VIF Tor Ole Skullerud ledet U19-landslaget før han ble med i Vålerenga-teamet, og kjenner Singh godt.

- Han løper og jobber og gjør alt han kan for å bidra i dag, så det var absolutt en god debut av Harmeet, fortalte Skullerud til Dagbladet.no etter kampen.

Også kaptein og manager Martin Andresen mente Singh taklet oppgaven voksent.

- Jeg syns han tok godt tak i kampen, han var rolig med ballen og klarte seg godt, skryter Andresen.


17-åringen - som beskriver seg selv som nettopp rolig med ball, kreativ og bra teknisk - var i likhet med resten av Vålerenga misfornøyd med bare ett poeng hjemme mot Rosenborgs ti mann.

- Vi ble litt passive, og da fungerer vi ikke som lag, sa Singh etter kampen i går.

- Men for min egen del var det veldig morsomt å få prøve seg, og jeg prøvde å nyte alt der ute på banen. Jeg følte at jeg gjorde det enkelt og greit.

Nesten ung nok for Miniklanen

Forberedt på tempoet

Tempoet i tippeligaen så Harmeet Singh ut til å takle fint.

- Så lenge du er forberedt på det, går det bra. Det ligger mye i det mentale, du må hele tiden orientere deg for å henge med, forklarer 17-åringen.

Singh ble nylig tatt ut i Nils Johan Sembs U19-landslagstropp sammen med fire andre VIF-unggutter.

Nå kan Harmeet Singh i tillegg skryte av å ha spilt en prestisjetung tippeligakamp fra start.

Med nylig forlenget Vålerenga-kontrakt som varer ut 2010-sesongen, blir det sannsynligvis mange flere.

Gi poeng på Folkebørsen!

TRENERNE OGSÅ TILFREDS: - Jeg syns han tok godt tak i kampen, han var rolig med ballen og klarte seg godt, skryter manager Andresen.