- Nesten utenkelig med OL-gull

Gunn-Rita gjorde comeback med 6. plass.

OL-gull virker utenkelig for Gunn-Rita Dahle Flesjå (35) 110 dager før Beijing-lekene.

Terrengsykkeldronningen mener hun må bli 20 prosent bedre om det skal bli aktuelt å forsvare gullet fra Aten for fire år siden.

- Jeg er bare så langt unna akkurat nå at det nesten er helt utenkelig å skulle vinne OL-gull. De 20 prosentene som mangler på å være i superslag er også den vanskeligste biten å bygge opp på den lange veien tilbake. I OL får jeg én sjanse, og det er ikke realistisk å tenke på at jeg skal være i superform akkurat da, sier Gunn-Rita til NTB.

Gangsperre

Elleve måneder etter forrige verdenscupstart tråkket 35-åringen inn til en råsterk sjetteplass i verdenscupåpningen i Belgia søndag. Likevel er ikke det norske terrengsykkelesset OL-optimist.

Gunn-Rita ble slått med fire minutter av den kinesiske OL-favoritten Ren Chengyuan (21).

- Etter den første bolken med verdenscupritt i juni kan jeg vurdere om det blir mulig å kjempe om en OL-medalje. Akkurat nå er det viktigst for meg bare å komme tilbake i form. For bare få måneder siden fikk jeg gangsperre om jeg gikk fort opp en motbakke...

En virussykdom ødela så å si hele fjorårssesongen, og hun var i fjor høst redusert til mosjonist. Korte joggeturer og litt svømming var alt kroppen tålte.


Skal tilbake

Verdens mestvinnende kvinnelige terrengsyklist ble med på råkjøret fra start i Belgia, og på det beste var hun oppe på tredjeplass. Men feil dekkvalg og bein uten maksimal styrke gjorde resten av løpet i hardeste laget.

LANGT TILBAKE TIL TOPPEN: Gunn-Rita Dahle var fire minutter bak den kinesiske OL-favoritten Ren Chengyuan i sitt første verdenscupritt på 11 måneder. Hun innser at det vil bli tøft å forsvare OL-gullet fra Aten. Foto: SCANPIX
LANGT TILBAKE TIL TOPPEN: Gunn-Rita Dahle var fire minutter bak den kinesiske OL-favoritten Ren Chengyuan i sitt første verdenscupritt på 11 måneder. Hun innser at det vil bli tøft å forsvare OL-gullet fra Aten. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg veltet rundt ti ganger fordi jeg ikke hadde feste til underlaget, men jeg er veldig lettet over resultatet. At det skiller fire minutter opp til vinneren, er som ventet. Jeg mangler styrke og utholdenhet til å matche de beste. Men jeg skal tilbake på topp, bare vent, lød dommen fra Gunn-Rita selv.

De kommende dagene vil vise om kroppen hennes tålte hardkjøret søndag. Like etter rittet fikk hun problemer med magen. Sammen med trener og ektemann Kenneth Flesjå vil Gunn-Rita vurdere fortløpende om hun vil kjøre de kommende verdenscuprittene i Tyskland og Spania.

- Verdenscupen totalt tenker vi ikke på i det hele tatt, og det er allerede bestemt at vi skal droppe ett verdenscupritt før OL. Kanskje blir det to, sa treneren.

Søndag var det 110 dager til OL-åpningen i Beijing 8. august. Terrengrittene finner sted 22. og 23. august.

(NTB)