Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nesten uvirkelig

TRONDHEIM (Dagbladet): Skotske journalister snakket om skjebnen og ville ha det til at Harald Brattbakks to mål handlet om noe man ikke kan ta og føle på. - Feil, svarte matchvinneren - men følelsen var god, og den vil hjelpe oss fram mot den virkelige storkampen i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed er fokus flyttet fra Champions League til det som fra klokka 22.50 i går kveld virkelig begynte å gjelde for Rosenborg: seriefinalen mot Brann. Og Harald Brattbakk - mannen som sørget for at Rosenborg virkelig traff planken inn i de siste forberedelsene - er krystallklar:

- Det er en kamp vi MÅ vinne.

- Men hva betyr ballasten som ble lastet om bord i RBK-skuta i går kveld?

- Vanskelig å sette ord på, sier Brattbakk.

- Men en ting er helt sikkert: De dagene vi har foran oss nå, blir lettere og bedre etter denne seieren. For vi har vunnet en viktig kamp, bevist at vi hører hjemme i dette selskapet, og bare det gir en god følelse.

- Resten handler om å gjøre det en gang til.

Nytt ettermæle

I januar i fjor, med 20 mål på 58 kamper for Celtic, dro Harald Martin Brattbakk på sett og vis fra Skottland med halen mellom beina. Han ble ingen stor suksess i løpet av de to åra han var der - han passet liksom ikke inn i stilen. Men når de skotske avisene kommer på gata i dag, er hans ettermæle et annet.

I dag er den hjemsendte RBK-spissen mannen som felte Celtic.

Alene.

- Jeg innrømmer at det gir meg en god følelse, sier Brattbakk til Dagbladet.

- Jeg har jo hatt en drøm om score mot Celtic i disse to kampene. Men ikke at det skulle bli sånn - at jeg skulle score to og avgjøre det hele.

- Det er nesten uvirkelig.

Gjorde alt sjøl

Rosenborgs 1-0 etter 19 minutter beskriver målscoreren på følgende måte:

- Sigurd (Rushfeldt) vant en duell, og jeg plukket opp returen på en 17-18 meter. Jeg så åpningen og satte ballen helt borte i hjørnet. Ubeskrivelig deilig.

Og 2-0 et drøyt kvarter seinere:

- Jeg spilte Sigurd fri som skjøt på keeper. Returen kom rett i beina mine. Og dermed var det bare å velge det samme hjørnet. Følelsen var enda bedre.

Og Harald Brattbakk ga Rosenborg og Bent Skammelsrud muligheten til å gjøre 3-0 også. Fra straffemerket, tre minutter før pause. Men Skammelsrud valgte en variant vi ikke har sett på en stund - et lavt skudd istedenfor det høye og kompromissløse han har levert på sine siste straffer - og dermed var Robert Douglas der.

Uten at det betydde noe.

- Jeg er nummer to i køen for å ta straffer, sier Brattbakk.

- Men det var aldri aktuelt. For det var jo jeg som ble felt. Og det er Bent som har den jobben.

Brattbakks oppstandelse

Mandag varslet Nils Arne Eggen at Harald Brattbakk kom til å gjøre en god kamp mot Celtic. Han nevnte til og med en viss herre fra Nasaret for å beskrive hvordan kantspilleren skulle komme tilbake etter formdvalen. Og etterpå - da håpet i «the hanging fishing snore» var blitt noe større - sa Eggen:

- Harald var god, han - og han ga oss den seieren vi trengte.

Hva det betyr for det som skal skje i Bergen, ville ikke RBK-treneren spekulere rundt i går kveld. Han var mest fornøyd med at Rosenborg nok en gang har bevist at de hører hjemme i det europeiske toppskjiktet. Og plutselig er muligheten der igjen - til både avansement i Mesterligaen og tredje runde i UEFA-cupen. Med seier over Porto og hjelp fra Juventus.

- Det blir veldig vanskelig, sier Eggen.

- Men muligheten er der. Men jeg kan ikke tenke på det nå - først skal vi til Bergen. Det er den kampen som gjelder nå.

<B>KONGE AV LERKENDAL:</B> Harald Brattbakk sa takk for sist til celtic med to scoringer. Her i scoringsjubel med Odd Inge Olsen (bak) og Christer George.
Hele Norges coronakart