Nestenulykke for Rangers

Slet i cupfinalen mot førstedivisjonslag.

Glasgow Rangers holdt på å rote vekk seieren mot Queen of the South i den skotske FA-cupfinalen, men sikret sin annen cuptriumf for sesongen med 3-2-seier.

Tomålsscorer Kris Boyd avgjorde finalen for Rangers. Dermed har Rangers vunnet både ligacupen og FA-cupen i år.

Men 1.-divisjonsklubben Queen of the South ga mer kamp enn ventet i lørdagens finale. Boyd og DaMarcus Beasley hadde ordnet en oppskriftsmessig 2-0-ledelse for Rangers, men så rotet storklubben fra Glasgow det til.

Steve Tosh reduserte fem minutter ut i annen omgang, og bare tre minutter senere utlignet Jim Thomson for Queen of the South.

Men Queens holdt ikke løpet ut i sin første cupfinale noensinne, og Boyd scoret seiersmålet med sitt annet mål for dagen etter 72 minutter.

- Vi har ikke spilt kamp på fire uker, og det viste seg i dag. Førsteomgangen vår var sannsynligvis den dårligste vi har spilt i hele år, sukket Queens-manager Gordon Grisholm.

Lørdagens cupseier var en lettelse for Walter Smiths mannskap etter en tung periode i det siste. Laget jaktet på fire titler denne sesongen, men kampprogrammet i innspurten ble for tøft. Rangers tapte UEFA-cupfinalen for russiske Zenit St. Petersburg for halvannen uke siden, og torsdag ble blåtrøyene slått på målstreken av erkerival Celtic i den hjemlige ligaen.

- Det har vært en fantastisk sesong, men det tar ikke vekk skuffelsen man føler etter å ha tapt en europacupfinale, sa Rangers-manager Walter Smith til BBC.

Nestenulykke for Rangers

(NTB-Reuters)

CUPJUBEL: Rangers avsluttet en vanskelig periode med seier i FA-cupfinalen, men bare så vidt. Foto: Reuters
CUPJUBEL: Rangers avsluttet en vanskelig periode med seier i FA-cupfinalen, men bare så vidt. Foto: Reuters Vis mer