Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nestvold-Haugen leder

Leif Kristian Nestvold-Haugen leder storslalåmrennet i Alta Badia foran finaleomgangen. Henrik Kristoffersen var misfornøyd med hvordan FIS har preparert løypa.

I LEDELSEN: Leif Kristian Nestvold Haugen. Foto: NTB Scanpix
I LEDELSEN: Leif Kristian Nestvold Haugen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nestvold-Haugen startet som nummer tre i søndagens verdenscuprenn og kom i mål til bestetid i en første omgang der forholdene ble verre og verre.

Aldri før har Nestvold-Haugen ledet halvveis i et verdenscuprenn, noe han var veldig fornøyd med å endre på.

– Det er første gang jeg leder et verdenscuprenn, og det er gøy. Det er røft. Det har vært utfordrende. Det blir spennende å se hva de gjør. Det er en krig i disse forholdene. Jeg kjemper bra og har en bra avslutning, sa Nestvold-Haugen til NRK.

Henrik Kristoffersen startet som nummer to og ligger foreløpig på sjetteplass. Han var ikke fornøyd med arbeidet som var gjort med løypa i forkant og synes mest synd på dem som startet bak ham.

IKKE FORNØYD: Henrik Kristoffersen mente forholdene i Italia var helt på kanten. Foto: NTB Scanpix
IKKE FORNØYD: Henrik Kristoffersen mente forholdene i Italia var helt på kanten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

– Det er helt på kanten de forholdene, om det ikke er over kanten også. Så jeg synes synd på dem som starter lenger bak. For en og en halv uke siden var det jo kaldt, hvorfor ikke starte (med forberedelsene) da og ikke fire dager før, liksom? Det er FIS sitt ansvar sa Kristoffersen til NRK.

Kristoffersen ligger 26 hundredeler bak Nestvold-Haugen. Nærmest lederen følger Marco Odermatt og Alexis Pinturault, begge med tidlig startnummer.

En av dem som klarte å kjøre inn til bra tid med sent startnummer, var Aleksander Aamodt Kilde. Han la seg inn rett foran Kristoffersen på femteplass. Kilde ligger 23 hundredeler bak Nestvold-Haugen og har en god sjanse til å bidra til en flott norsk dag på det italienske skistedet.

Storslalåmen i Alta Badia har de siste seks sesongene blitt vunnet av Marcel Hirscher, som la opp før sesongen.

503 Service Unavailable