Nettavisen: Elabdellaoui blir Hull-spiller

Norske Omar Elabdellaoui blir trolig Norges neste Premier League-proff. 

Premier League Neste?: Omar Elabdellaoui har 23 landskamper for Norge. Nå skal han være så godt som klar for Premier League-klubben Hull. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Premier League Neste?: Omar Elabdellaoui har 23 landskamper for Norge. Nå skal han være så godt som klar for Premier League-klubben Hull. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Norske Omar Elabdellaoui (25) er så godt som klar for Premier League-klubben Hull. Det melder en rekke britiske medier, som Sky Sports og Daily Mail.

Dersom nyheten stemmer, blir 25-åringen lagkamerat med Markus Henriksen og Adama Dimoande, i klubben som sliter i bunn av den britiske toppserien.

- Kan bli permanent

Det skal i første omgang være snakk om en utlånsavtale som strekker seg ut sesongen, men som kan bli gjort permanent dersom Hull klarer å redde plassen i Premier League, skriver Nettavisen.

Nettavisen hevder også å vite at låneavtalen er verdt én million britiske pund, mens en permanent overgang vil koste klubben sju millioner pund ekstra.

Ifølge The Sun skal også Watford ha vært interessert i å skaffe seg underskriften til den norske landslagsbacken. Ifølge Nettavisen skal også Southampton, West Ham og Bournemouth ha meldt konkret interesse for nordmannen.

Den norske høyrebacken imponerte mange med godt spill de første to sesongene for den greske toppklubben Olympiakos. Men etter at treneren Marco Silva forlot klubben i forkant av årets sesong, har det blitt smått med spilletid for nordmannen.

Alvorlig skadd

Så langt i årets sesong har det bare blitt fire kamper fra start for Elabdellaoui, som også ble rammet av en skade før sesongoppkjøringen i fjor sommer.

Elabdellaoui måtte melde avbud til Norges privatkamper i mai og juni i fjor på grunn av en ankelskade. I juli ble det imidlertid kjent at Olympiakos-spillerens skade var mye alvorligere enn først antatt.

Men Marco Silva, som selv nylig signerte en seksmånederskontrakt med nettopp Hull, skal være ivrig etter å gjenforenes med Elabdellaoui.

Det er også gode muligheter for spilletid, ifølge Hull Daily Mail. Moses Odubajo er skadd (ute resten av sesongen), og Ahmed Elmohamady er opptatt med spill for Egypt i Afrikamesterskapet som spilles i disse dager.

25-åringen var i Manchester City som junior, men har aldri spilt i Premier League tidligere. I sin karriere har han vært på lån i Strømsgodset og Feyenoord før han gikk permanent til Eintracht Braunschweig. I 2014 gikk han til Olympiakos.

Elabdellaoui ønsket ikke å kommentere saken overfor Nettavisen onsdag kveld.