Nettaviser mister fotballrettigheter

Kom ikke til enighet om ny avtale.

VIFs Mostafa Abdellaoue jubler etter 2-0 skåring i kampen mellom Vålerenga og Trømsø i eliteseriens siste kamp på Ullevaal stadion søndag kveld.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
VIFs Mostafa Abdellaoue jubler etter 2-0 skåring i kampen mellom Vålerenga og Trømsø i eliteseriens siste kamp på Ullevaal stadion søndag kveld. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Nettavisene lyktes ikke med å få på plass en ny avtale for senderettigheter til eliteserien i fotball neste sesong. Dermed mister en rekke nettaviser muligheten til å vise levende bilder fra kampene, skriver Bergens Tidende. Rettighetene skjøttes av selskapet Fotball Media, som har vært i forhandlinger med nettavisene denne uken. Daglig leder i Fotball Media, Knut Kristvang, bekrefter at uenighet om økonomiske forhold var en av grunnene til at avtalen brøt sammen. — Det er beklagelig, for vi hadde planer om å ta nettdekningen med levende bilder et steg videre, sier Sondre Mikal Knutsen, daglig leder og redaktør i 100 % Fotball, til Bergens Tidende.

Blant de norske nettavisene som ikke lenger skal vise levende bilder av fotballkamper, er  VG Nett og Aftenposten.no de to største aktørene. Per dags dato er det bare TV2 Sumo som har rett til å vise eliteseriebilder på nettet.

(NTB)