Nettet koker: - Latterlig

Det er stor uenighet om svenske Marcus Danielsson skulle fått det røde kortet i EMs åttedelsfinale.

RØDT KORT: Marcus Danielson ble sendt rett i dusjen etter denne skrekktaklingen. Video: NRK. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

Ukraina senket Sverige på overtid av andre ekstraomgang i den siste åttedelsfinalen i EM.

Sveriges Marcus Danielsson fikk rødt kort i første ekstraomgang etter en høy takling i knehøyde på Artem Besjedin, etter at han først hadde klarert ballen. Han fikk opprinnelig det gule kortet av kampens dommer, men så ble det omgjort til rødt etter at pipeblåseren fikk hjelp av VAR.

- Det er klart det gjør det vanskelig. Jeg har ikke sett situasjonen. Det er tøft, sier Sveriges Sebastian Larsson etter kampen.

Det var ulike meninger om den avgjørelsen.

- Det er ikke rødt kort. Han skal få lov å klarere den ballen. Sakte film gjør nok en gang en uskyldig takling til å se ut som noe verre enn det er. Latterlig, skriver Gary Lineker på Twitter.

Brede Hangeland retweeter meldingen til Lineker og skriver:

- Riktig.

Tidligere Premier League-spiller Joey Barton melder på Twitter:

- Aldri rødt kort det der. Tull!

Uenige

Tidligere Arsenal-stopper Martin Keown er ikke enig med Lineker og Barton.

- Se hvor høy den taklingen er. Danielsson klager nok, men når han ser det i reprise ser han at det er en skrekktakling, sier Keown til BBC.

Det er heller ikke den anerkjente spanske analytikeren Julio Maldonado, som bare går under navnet Maldini i Spania. Han mener at Danielsson fortjente marsjordre.

- Når Danielsson får se den taklingen i repetisjon, så vil han ikke akkurat ha lyst til å protestere det røde kortet. Barbarisk, skriver Maldonado på sin Twitter-konto.

- Krystallklar

På svensk TV4 var ekspert Hasse Backe ikke litt i tvil om hva den italienske dommeren Orsato burde gjøre, etter å ha sett situasjonen i reprise.

- Dette blir rødt. Det her kan ikke bli noe annet. Utvisningen er krystallklar, sa Backe underveis i sendingen, mens svenskene fremdeles ventet på avgjørelsen.

Jesper Mathisen er heller ikke i tvil:

- Et av de klareste røde kortene jeg har sett i hele 2021, skriver han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer