Manchester United - PSG:

Nettet kokte etter Solskjær-tap

Etter kampen mellom Manchester United og Paris Saint-Germain ble det skrevet hundretusenvis av Twitter-meldinger om oppgjøret. Verst gikk det ut over Angel Di Maria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO / MANCHESTER (Dagbladet): Storoppgjøret mellom Paris Saint-Germain og Ole Gunnar Solskjærs Manchester United fikk nettet til å koke. Men til tross for at nordmannen gikk på sitt første tap, var det ikke ham kritikken haglet mot.

I timen etter kampslutt ble det skrevet opptil 200 000 Twitter-meldinger som inneholdt emneknaggen «#MUNPSG». Blant de ti mest omtalte tingene i samme tidsperiode verden rundt, finner vi hele ni referanser til kampen: «Di Maria», «United», «Pogba», «Old Trafford», «Mbappe», «#MUFC», «Kimpembe» og «#Champions League».

Fansen buet

Som du ser var det PSG-spilleren Angel Di Maria som ble nest mest omtalt - og det er mange som er misfornøyd med den tidligere United-vingens oppførsel.

I mange av Twitter-meldingene brukes det ukvemsord av svært grov karakter, mens andre hyller Di Maria for å slå tilbake mot fansen som buet mot ham under hele kampen.

- Han ble buet på lenge før han begynte å varme opp. Så United-fansen startet tidlig, sier sportsjournalist Julien Laurens til BBC.

KATASTROFE: Engelske aviser er kritiske til Manchester United og Ole Gunnar Solskjær etter tapet mot PSG i Champions League. Video: Christian Monge Vis mer

Sendt i skiltene

Etter at argentineren ble sendt inn i reklameskiltene av Ashley Young i første omgang, så han seg aldri tilbake. Og da han svarte på fansens buing med å gestikulere at han ikke hørte dem, var det bare et forvarsel på hva som skulle komme.

- Det var vanskelig for Di Maria i førsteomgang. Han har et stort konkurranseinstinkt: Om du erter ham, gjør det ham ikke svakere, sa PSG-manager Thomas Tuchel etter kampen og fortsatte:

- Jeg trodde han hadde et godt forhold til United-fansen. Han var litt nervøs og måtte opptre roligere enn han gjorde i førsteomgang.

Utbrudd mot fansen

Like etter pause slo han hjørnesparket som traff støvelen til Presnel Kimpembe, og sendte PSG i ledelsen. Men i stedet for å feire med lagkameratene, snudde han seg umiddelbart mot supporterne og ropte disse ordene:

- Dra til helvete, horer.

Det står i sterk kontrast til andre fotballspillere, som vanligvis avstår fra å feire når de gjør mål mot sine gamle klubber.

- Etter hjørnesparket slengte han noen gloser til publikum. Jeg kan forstå frustrasjonen hans. Det er ikke hyggelig å bli buet på, på sin gamle hjemmebane. I hvert fall når du føler at du ikke har gjort noe galt. Jeg tror ikke han forventet den mottakelsen, sier Laurens.

ENDTE MED TAP: Storoppgjøret mellom Paris Saint-Germain og Manchester United endte med tap for Ole Gunnar Solskjærs og hans menn. Her oppsummerer Dagbladets kommentator Morten Pedersen kampen. Video: Pedersen / Monge Vis mer

Strålende prestasjon

Men Di Maria var langt fra ferdig. Da en ølflaske ble kastet inn på banen, svarte han med å plukke den opp, så opp mot United-fansen og lot som om han tok en slurk.

«Han hadde det aldri så gøy da han spilte for United hjemme på Old Trafford», skriver sportskommentator for The Telegraph, Sam Wallace.

For å toppe den fantastiske forestillingen, serverte argentineren Kylian Mbappé på lekkert vis, og plutselig så det ut til å utvikle seg til en marerittkveld for Solskjær og hans menn.

For prestasjonen ble Di Maria blant annet belønnet med en åtter på TV 2s spillerbørs, som også omtalte ham som «helt avgjørende for at PSG vinner som de gjør».

Støtter Solskjær

Til tross for at Solskjær har gått på sitt første tap som United-manager, er det få som kritiserer ham.

- La oss ikke snakke om at Uniteds tap mot PSG avslører svakheter ved Solskjærs trenerferdigheter. Dette tapet kommer som en følge av dårlig ledelse over flere år, ikke på grunn av den midlertidig ansatte treneren, skriver sportskommentator i BBC, Phil McNulty, på Twitter.

FRA CARRINGTON: Den siste treningen til Manchester United før den svært viktige kampen mot Paris Saint-Germain er nå gjennomført. Dagbladets reporter på stedet forteller at alle de store stjernene var på plass. Video: Christian Monge Vis mer

Marerittkveld

Marerittkvelden ble komplett da Paul Pogba ble sendt i dusjen etter to gule kort i slutten av kampen, noe som betyr at han ikke får spille returoppgjøret i Paris.

I tillegg måtte Solskjær se både Jesse Lingard og Anthony Martial gå av banen med skade etter førsteomgang. På pressekonferansen sa han at det dreier seg om muskulære skader, og at vi må avvente noen dager før vi får vite hvor alvorlige de er.

Selv erkjenner Solskjær at tapet var et møte med virkeligheten, men mener fortsatt at det ikke er umulig å gå videre til kvartfinale i Mesterligaen.

- Jeg har sett reaksjonen deres i garderoben og de er skuffet, men de har nok vilje til å snu dette, sa han på pressekonferansen etter kampen og fortsatte:

- Vi skal gi det en sjanse i Paris. Det er et stort fjell å bestige, men det er ikke umulig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer