Nettkrig om fotballstjernene

ISTANBUL (Dagbladet): Sportsprofiler.com er i dag nettstedet for de norske fotballstjernene i inn- og utland. Søndag lanseres konkurrenten Fotball247.com Flere Rosenborg-spillere er klare, og André Bergdølmo og Mini har allerede meldt overgang. Etter det Dagbladet erfarer går en rekke andre spillere med de samme tankene.

Sportsprofiler har siden sommeren 1998 hatt eksklusive rettigheter på de beste norske spillerne. Firmaet har utviklet seg til en kameratgjeng på Internett, i England og på samlingene i forbindelse med Norges kamper. Men fortjenesten er uteblitt, og spillerne har ikke tjent de pengene gründerne snakket om.

Bortsett fra hvert sitt digitalkamera, solbriller og noen symbolske kroner (ikke til alle) har spillernes nettinnsats gått med til å holde liv i de ansatte.

Fotball247.com, som hører inn under Sportsmail.com, samarbeider med Sky Sports og skal London-baseres. Sky Sports er TV-kanalene som sender 90 prosent av severdig idrett på de britiske øyer. Og i tillegg er Røkke-kompis Bjørn Rune Gjelsten invitert inn på eiersiden. Til Dagbladet (les egen sak) forteller Gjelsten at konseptet ser meget interessant og spennende ut.

Vil ha alle

I forrige uke hadde nettstedets forretningsutvikler Claes Hansen et møte med spillere fra Rosenborg og Brann på La Manga. Der og da ble de fleste av de tilstedeværende overbevist.

- Hvorfor jobbe for andre når du kan jobbe for deg sjøl, sier André Bergdølmo. - Dette er et konsept jeg virkelig har tro på, og som på sikt kan gi spillerne gode inntekter.

- Vi har signert en rekke spillere og er interessert i alle, sier Claes Hansen til Dagbladet. - Men vi ønsker ingen krig med Sportsprofiler. Og derfor har vi ikke snakket med de som hører hjemme der. Vi lar heller spillerne snakke med hverandre.

- Hvilket betyr?

- Hvis f.eks. folk som Ole Gunnar Solskjær, Ronny Johnsen, Tore André Flo og Steffen Iversen sier de ønsker å være med, er de hjertelig velkomne. Vi ønsker så mange som mulig. Og det de får hos oss er sitt eget nettsted. Det vil si at de gjennom sitt eget navn skaper verdier for seg sjøl - ikke for andre.

27 øre per klikk

Fotball247.com får Mini som redaktør. Tallet 24 står for timer i døgnet, og 7 for dager i uka. Hvilket betyr at mottoet er fotball, fotball, fotball.

Mini-redaktøren sier:

- Da jeg sa ja til Sportsprofiler for to år siden ble jeg forespeilet å tjene penger. Det har ennå ikke skjedd, det er ikke inntekter, og nå må jeg virkelig si at jeg lurer på hvorfor. For her kommer det et firma som forteller meg at jeg kan tjene penger fra dag én. Da er jo valget enkelt.

27 øre per klikk får spillerne for besøk på sine hjemmesider. I tillegg åpner eierne for kjøp av 10000 aksjer per mann. På sikt skal selskapet børsnoteres - man snakker om 18 måneder fram i tida - og verdiene skal fordeles 70 prosent på spillerne og 30 på eierne.

- Mulighetene er store, sier Mini. - Jo flinkere vi er, jo større verdier klarer vi å skape.

Fotball247.com søndagsåpner med en konkurranse om billetter til Rosenborgs mesterligakamper på Lerkendal (Dynamo Kiev og Real Madrid) og i München (Bayern). Når nettstedet får satt seg, vil det lansere en rekke konkurranser av forskjellig art. Og Dagbladet vet at det allerede ligger en Manchester United-drakt - signert av samtlige spillere - og venter på en framtidig klikker. Sammen med mye annet.

- Og så skal jeg mene litt, sier Mini. - Jeg skal ikke ha en sånn skryte-hjemme-side som jeg har hatt til nå. Og sjøl om det sjølsagt blir en link til Premier League og engelsk fotball, skal dette handle mest om norsk fotball.

Og:

- Vi skal bli gode, sier redaktøren.