Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nettroll hetset Jay (12). Så fikk han et møte han aldri glemmer

«Hvordan bekjempe nettroll: Putt dem i et rom med Jay».

(Dagbladet): Jay Beatty (12) er en av Celtics største fans og er en velkjent gutt i fotballmiljøet i Skottland.

I september i fjor ble en 14-åring arrestert av politiet etter at han kom med netthets mot Beatty på Facebook. Skolegutten kom med både trusler og hatmeldinger mot Beatty som har Down's syndrom.

Et møte mellom 12-åringen og 14-åringen forandret alt.

Den skotske avisa Daily Record har på sin forside i dag laget et hovedoppslag på Jay Beatty med tittelen:

«Hvordan bekjempe nettroll: Putt dem i et rom med Jay».

Møtet var satt opp gjennom et tiltak som heter «Community Safety Glasgow». Det er Jays far, Martin, som gjengir hvordan møtet mellom de to unggutta var.

Emosjonelt Far Martin forteller at han først var skeptisk til å la sønnen møte «nettrollet», men at han endret mening i håp om å få 14-åringen til å forstå hva han hadde gjort.

- Da han (14-åringen) så Jay og hvor liten han er, så var det sterkt, sier Martin til Daily Record.

- Han ble emosjonell. Jeg tror det gjorde inntrykk og han skjønte hva han hadde gjort - og at Jay bare er en smågutt som elsker fotball og ikke gjør noe galt, sier Martin videre.

Far Martin forteller at det sterke møtet mellom barna har hjulpet familien til å komme seg videre. Møtet bidro til at Martin og familien kunne si hva de hadde på hjertet og at det ga ro.

Etter møtet spurte 14-åringen om han på noen måte kunne gjøre ting godt igjen. Da svarte Martin at han bare skulle leve videre uten å havne i trøbbel.

14-åringen selv forteller:

- Jeg lyttet til alt som ble sagt. Jeg skal aldri gjøre noe sånt igjen, sa 14-åringen ifølge Daily Record.

Martin Beatty uttaler:

- Jeg har tilgitt ham og dette er lagt bak oss. På slutten av møtet tok jeg ham i hånda og ønsket ham alt godt i framtida. Jeg ba ham gjøre noe konstruktivt videre i livet, sier Martin.

Gir styrke Jay Beatty er fra Lurgan i County Armagh og er en ambassadør for Celtic FC. Han er en svoren Celtic-supporter og er blitt hyllet av spillerne for den innsatsen og inspirasjonen han bidrar med.

- Jay, jeg vil takke deg for den styrken du gir meg. Smilet ditt og støtten din gir styrke til alle på landslaget. Jeg håper jeg ser deg snart, og denne drakta er til deg. Hvis du ikke kan komme skal jeg sende den til deg, sa tidligere Celtic-spiller Georgios Samaras i 2014.

I fjor fikk Jay prisen for månedens mål i den skotske serien. 97 prosent av stemmene gikk til unggutten etter at han fikk skyte ballen i mål i pausa i en kamp mellom Celtic og Hamilton.

PROFIL: Celtic-fan Jay Beatty. Foto: NTB Scanpix
PROFIL: Celtic-fan Jay Beatty. Foto: NTB Scanpix Vis mer