ELLEVILL STRAFFEKONK: Lørdagens straffesparkkonkurranse var sjelden vare. - Jeg klarer ikke å skille skuddene fra hverandre, sier Manuel Neuer. Foto: Reuters / NTB Scanpix 
ELLEVILL STRAFFEKONK: Lørdagens straffesparkkonkurranse var sjelden vare. - Jeg klarer ikke å skille skuddene fra hverandre, sier Manuel Neuer. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Neuer: - Jeg har aldri opplevd noe lignende

Manuel Neuer kommer neppe til å glemme straffekonkurransen mot Italia med det første.

(Dagbladet): Lørdag kveld ble vi vitne til en straffesparkkonkurranse av de sjeldne da Tyskland gikk videre til EM-semifinalen.

Den inneholdt blant annet 18 skudd og sju bom. Til slutt var det altså Tyskland som gikk seirende ut 6-5 på straffer.

Den elleville avslutningen på kampen har blitt en stor snakkis i fotballverdenen, men også blant hovedpersonene selv.

- Jeg har aldri opplevd en lignende straffesparkkonkurranse før, sier Manuel Neuer, ifølge NTB.

Husker lite

Hvis du spør den rutinerte tyske keeperen om ett av skuddene han fikk mot seg, vil han trolig ikke kunne beskrive straffesparket.

- Det varte så veldig lenge, og jeg vet ikke engang hvor mange straffespark det var. Jeg klarer ikke å skille skuddene fra hverandre, selv ikke de to jeg reddet, sier Neuer og legger til:

- Uansett ville jeg ikke la Bonucci score en gang til.

Nevnte Leonardo Bonucci satte nemlig inn1-1-utligningen i selve kampen, men møtte den tyske veggen i straffesparkkonkurransen. Det gjorde også Matteo Darmian, mens Simone Zaza skjøt over og Graziano Pellè utenfor.

Til slutt avgjorde Jonas Hector for Die Mannschaft og ble sammen med Neuer den store helten.

Italia-stjerne latterliggjøres

Etter straffesparkkonkurransen har spesielt Italias Simone Zaza (25) fått kjørt seg. Han trippet en rekke ganger i tilløpet før han til slutt sendte ballen høyt over målet.

Det hele så rett og slett ganske så klønete ut.

- Var det det verste straffesparket i EMs historie? spør den engelske avisa Daily Mirror.

Mens Italia må reise hjemover, konsentrerer Tyskland seg nå om semifinalen der de møter vinneren av Island og Frankrike.

– Når vi har kommet så langt, vil vi selvsagt også til Paris (finalen). Vi kommer til å gjøre alt for å greie det, sier Neuer, ifølge NTB.