Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tysklands fotballandslag

Neuer avviser Özils rasismeanklager

Manuel Neuer er den siste i rekken av tyske landslagsspillere som uttaler seg etter Mesut Özils landslagsexit. Han avviser Arsenal-spillerens rasismeanklager.

Germany's captain Manuel Neuer attends a press conference the airport in Frankfurt, Germany, Thursday, June 28, 2018, one day after the German team was eliminated from the soccer World Cup in Russia. (Andreas Arnold/dpa via AP)
Germany's captain Manuel Neuer attends a press conference the airport in Frankfurt, Germany, Thursday, June 28, 2018, one day after the German team was eliminated from the soccer World Cup in Russia. (Andreas Arnold/dpa via AP) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Özil kunngjorde i slutten av juli at hans landslagskarriere er over. I avskjedsinnlegget tok 29-åringen et kraftig oppgjør med Tysklands fotballforbund (DFB) og forbundspresident Reinhard Grindel.

- Behandlingen jeg har fått av DFB og mange andre, gjør at jeg ikke lenger ønsker å ha på meg tysk landslagsdrakt. Jeg føler meg uønsket og føler det jeg har oppnådd med landslaget siden 2009 er blitt glemt, skrev han.

Midtbanespilleren har vært i hardt vær etter han poserte med Tyrkias kontroversielle president Recep Tayyip Erdogan. Özil har selv tyrkiske røtter.

- I Grindels og hans tilhengeres øyne er jeg tysk når vi vinner, men innvandrer når vi taper, fortsatte Arsenal-profilen.

Neuer ikke enig

Den tyske landslagskapteinen Manuel Neuer er én av få spillere som har tatt bladet fra munnen etter Özils landslagsavgang. Keeperen er uenig at det finnes rasisme innad i det tyske landslaget.

- Vi prøver alltid å integrere alle spillere og vi har gjort alt vi kan for våre lagkamerater, slik at de går inn i kamper med en god følelse. Det har vært mye fram og tilbake med masse skriverier. Selvfølgelig har det vært stressende å lese om det, sier Neuer på Bayerns treningsleir og fortsetter.

- Det er en avgjørelse hver enkelt spiller må ta. Selvfølgelig aksepterer vi avgjørelsen.

Også det tyske fotballforbundet var ute og avkreftet rasisme noen dager etter Özils kunngjøring.

- Vi avviser på det sterkeste at DFB blir forbundet med rasisme. DFB har i mange år vært svært involvert i integreringsarbeidet i Tyskland. Vi er lei oss for at Mesut Özil har gitt seg på landslaget. Det endrer derimot ikke forbundets ønske om å fortsette det suksessfulle integreringsarbeidet, skrev DFB i pressemeldingen.