Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Neuer ble straffehelt for Schalke

21-åringen reddet to Porto-straffer.

Storspill av keeper Manuel Neuer i 120 minutter og to strafferedninger sendte Schalke til kvartfinale i Champions League.

Målvakten var fire minutter fra å hjelpe laget sitt videre i ordinær tid, men Lisando Lopez ga Porto 1-0 i det 86. minutt. Dermed ble det ekstraomganger og deretter straffesparkkonkurranse.

Der reddet Neuer to av tre straffer, fra Bruno Alves og nevnte Lopez. Dermed kunne Schalke for første gang juble over kvartfinaleplass i verdens gjeveste klubbturnering.

- Jeg er stolt av spillerne. De ga alt, men vi kan takke Manuel Neuer for at vi i det hele tatt var med i kampen, sa manager Andreas Müller.

Laget som snøt Rosenborg for avansement fra gruppespillet hadde med seg 1-0-seier fra hjemmekampen til heksegryta på Estadio Dragao. Laget opplever formsvikt i hjemlig serie og tapte i kveld sin fjerde kamp på rad, men likevel endte det med jubel - og trolig får trener Mirko Slomka nå fortsette.

Porto startet bra og hadde kjempesjanser til en tidlig scoring, men 21-årige Neuer svarte med flere refleksredninger. Schalke skapte lite framover, men holdt takket være Neuers storspill nullen helt til det 86. minutt.

Porto trodde scoringen skulle følges av mer hjemmejubel, men forregnet seg. Etter målløse ekstraomganger scoret Schalke på alle sine fire straffespark, det siste ved Jermaine Jones. Bare én hjemmespiller maktet å overliste Neuer mann mot mann fra 11 mester hold.

(NTB)

SUPERTALENT: Schalkes unge Manuel Neuer regnes som et av Tysklands to største keepertalenter. I kveld viste han hvorfor. Foto: Miguel Riopa, AFP/Scanpix
SUPERTALENT: Schalkes unge Manuel Neuer regnes som et av Tysklands to største keepertalenter. I kveld viste han hvorfor. Foto: Miguel Riopa, AFP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media