Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Neuer hyllet som verdens beste, så forærte han Arsenal seieren

Fra himmel til helvete på en time.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Arsenal - Bayern München 2-0 (0-0)

(Dagbladet): Etter 33 minutter av oppgjøret mellom Arsenal og Bayern München fikk den tyske sisteskansen Manuel Neuer hele Fotball-Europa til å miste pusten med en nærmest mirakuløs redning.

På Twitter skrøt både kolleger, eksperter og supportere over den utrolige prestasjonen da Arsenal ble nektet scoring - men bare en drøy time seinere befant plutselig Neuer seg i motsatt ende av kvalitetsskalaen.

Den impulsive sisteskansen feilberegnet et frispark fra Santi Cazorla totalt. Det gjorde oppgaven enkel for innbytter Olivier Giroud, som ikke kunne unngå å stusse ballen inn i et tomt mål. Det åpnet også opp for en kontring på overtid, hvor Mesut Özil satte inn 2-0.

- Det var naturligvis min feil, men det er sånn som skjer. Petr Cech sto også en stor kamp, og det ble avgjørende for at Arsenal vant, sier Neuer til Viasat.

Livsviktige poeng Mange mener man ikke skal bruke begrepet «livsviktig» om en fotballkamp så lenge det ikke står om liv eller død, men for Arsenals eksistens i Champions League, Fotball-Europas gjeveste turnering, var det akkurat dét det gjorde.

Når betydningen er så ufattelig stor ønsker imidlertid ingen lag å møte giganten Bayern München til kamp. Josep Guardiolas mannskap hadde vunnet det som var å vinne før kveldens oppgjør, mens Arsenal var i akutt poengnød etter å ha åpnet turneringsspillet med to strake tap.

Arséne Wengers mannskap lot seg likevel ikke stresse. Heller ikke da Bayern-spillerne hadde sedvanlig stor del av ballbesittelsen. I stedet lå Arsenal disiplinert i en 4-2-3-1-formasjon og ventet på overganger. Til slutt kom også betalingen, i form av scoringene til Giroud og Özil.

Det betyr at Arsenal har tatt sine tre første Champions League-poeng denne sesongen, noe som gir dem like mange som Dinamo Zagreb. Olympiakos ligger på 2. plass i gruppa med seks poeng - like mange som Bayern.

- Vi trengte denne seieren for å kunne kvalifisere oss til neste runde. Vi visste det ville bli vanskelig å vinne, men vi klarte det. Vi må takke Petr for han gjorde en fantastisk kamp. Vi er alle glade i kveld. Vi spilte mot et strålende lag, så dette er fint med tanke på fremtiden. Vi må holde selvtilliten høy fremover, sier målscorer Giroud til BT Sport.

- Gigantenes kamp Det kjærkomne Arsenal-resultatet kom som en konsekvens av en bunnsolid laginnsats, hvor Cech spilte en nøkkelrolle. Den tidligere Chelsea-keeperen hadde flere kampavgjørende redninger.

Et kvarter før slutt, på stillingen 0-0, nektet han blant annet brennhete Robert Lewandowski scoring med en glitrende involvering.

- Det er en kjemperedning av Petr Cech. Det er gigantenes kamp: Neuer mot Cech, kommenterte Viasats Roar Stokke.

Og den gikk til slutt Cech seirende ut av, noe Wenger var glad for.

- Jeg føler konsetrasjonen var på et mye høyere nivå enn tidligere. Vi spilte også med en god intensitet. Vi må se fremover og fortsette å vinne kamper. Vi har både troen og kvaliteten, sier Wenger i et intervju vist på Viasat, før han legger til:

- Det var egentlig ingen som skilte seg spesielt ut, jeg vil si alle spilte veldig bra. Og Petr Cech var fantastisk.

TEMMET: Bayern-spiss Robert Lewandowski ble passet godt på av Arsenal-forsvaret, inkludert Hector Bellerin. Foto: Scanpix
TEMMET: Bayern-spiss Robert Lewandowski ble passet godt på av Arsenal-forsvaret, inkludert Hector Bellerin. Foto: Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!