GJØR DET BRA: Manuel Neuer har en jobb med å overbevise Bayern Munchen-fansen, men den er han ganske godt i gang med.Foto: SCANPIX/EPA/FABIAN STRATENSCHULTE
GJØR DET BRA: Manuel Neuer har en jobb med å overbevise Bayern Munchen-fansen, men den er han ganske godt i gang med.Foto: SCANPIX/EPA/FABIAN STRATENSCHULTEVis mer

Neuer nærmer seg 1000 minutter uten baklengs

Har ikke sluppet inn et eneste mål på ti kamper.

Tysklands landslagskeeper Manuel Neuer har ikke sluppet inn et eneste mål på ti kamper. Mot Hoffenheim lørdag kan Bayern München-målvakten passere 1000 minutter uten baklengsmål.

Neuer trenger 72 «rene» minutter i bortekampen for å klare milepælen. Kanskje klarer han nok et såkalt clean sheet, som engelskmennene kaller det. Keeperen deler æren for «måltørken» med lagkameratene.

- Jeg må gi komplimenter til hele laget. Alle hjelper til i forsvar, og vi forsøker sammen å unngå baklengsmål, sier Neuer.

Målvakten innrømmer at han tenker på å nå 1000 minutter.

- Det er normalt at en målmann ønsker å oppnå det, men det er bemerkelsesverdig at angriperne også er så involvert i det, forteller den 25 år gamle målvakten.

Den europeiske rekorden i antall minutter uten baklengsmål for en keeper innehas av belgiske Dany Verlinden. Den tidligere Brugge-keeperen holdt nullen i 1390 minutter. Manchester Uniteds Edwin van der Sar var nær å slå rekorden, men stoppet på 1311 minutter i 2008/09-sesongen.

Verdensrekorden har brasilianske Matos Filho Mazaropi, som kom opp i utrolige 1816 minutter for Vasco da Gama i 1977 og 1978.

Neuer har mange år bak seg i Schalke og var ikke veldig populær blant Bayern-fansen da han i sommer ble hentet sørover. Med storspillet er det blitt lettere for Neuer å «vinne» egne fans.

(NTB)