Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Neuer var aldri fristet av United

Kan bli verdens nest dyreste keeper.

REDNING PÅ REDNING: Manuel Neuer har bestemt seg for ny klubb, og det blir ikke gårsdagens motstander. Her redder han et skudd fra Javier Hernandez i gårsdagens kamp: Foto: REUTERS/Thomas Bohlen
REDNING PÅ REDNING: Manuel Neuer har bestemt seg for ny klubb, og det blir ikke gårsdagens motstander. Her redder han et skudd fra Javier Hernandez i gårsdagens kamp: Foto: REUTERS/Thomas Bohlen Vis mer

(Dagbladet): Manuel Neuer stoppet så mange Manchester United-skudd i går kveld at rødtrøyene lurte på om Schalke-keeperen var umulig å lure.

United vant til slutt 2-0 i Gelsenkirchen og manager Alex Ferguson var raus med pene kommentarer om 25-åringen på pressekonferansen etter den første Champions League-semifinalen.

- Det er noe av det beste jeg har sett av en keeper mot Manchester United noensinne, helt utrolig, sa Ferguson.

Aldri United-aktuell Og siden Uniteds Edwin van der Sar legger opp i mai har kanskje Ferguson nå funnet nederlenderens arvtaker?

Ferguson svarte på det selv i går kveld, og han tror nemlig bundesligagiganten Bayern München allerede har vunnet kampen om Neuer.

- Jeg tror vi kan være sikre på det, men han var fantastisk, sier skotten.

Tyskland-keeperen ville i går kveld ikke bekrefte Bayern-overgangen, som har virket sikker helt siden han for sju dager siden annonserte at han forlater Schalke ved sesongslutt.

Men han er skråsikker på at han ikke er Uniteds neste førstevalg i buret. Og han har allerede bestemt seg for ny klubb.

- Manchester United var aldri et mulig valg for meg. Nå skal jeg bare fokusere på mine egne prestasjoner og laget, ingenting annet betyr noe for øyeblikket, sier Neuer til tyske medier.

Viste United for mye respekt Han fikk med seg Fergusons varme ord, men klarer ikke å glede seg.

- Det er selvsagt hyggelig å høre sånne ting. Men vi tapte 2-0 og det irriterer meg kraftig. Vi spilte med for mye respekt for dem i starten. Vi visste at Manchester United var et topplag, men det var Inter også, sier Neuer til Schalkes hjemmeside.

Verken Bayern eller Schalke har gått ut og bekreftet at det finnes en avtale om Neuer. Men ifølge Bild økte Schalkes prislapp på Neuer fra 20 til 25 millioner euro i går kveld. Summen tilsvarer 195 millioner kroner.

Verdens dyreste keeper er Juventus' Gianluigi Buffon, som kostet 35 millioner euro da han ble kjøpt fra Parma i 2001.

IKKE ARVTAKEREN: Manuel Neuer sier rett ut at United må finne en annen målvakt som erstatter til Edwin van der Sar. Foto: AP/Frank Augstein
IKKE ARVTAKEREN: Manuel Neuer sier rett ut at United må finne en annen målvakt som erstatter til Edwin van der Sar. Foto: AP/Frank Augstein Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media