Neuner ble drapstruet under VM

- Da lurer man på om det er verdt det.

BLE TRUET PÅ LIVET: Magdalena Neuner forteller at hun mottok en drapstrussel under VM på hjemmebane i Ruhpolding. Her går hun inn til gull på 7,5 kilometer. Foto: Christof Stache, AFP / NTB Scanpix
BLE TRUET PÅ LIVET: Magdalena Neuner forteller at hun mottok en drapstrussel under VM på hjemmebane i Ruhpolding. Her går hun inn til gull på 7,5 kilometer. Foto: Christof Stache, AFP / NTB ScanpixVis mer

Midt under sitt avskjedsmesterskap på hjemmebane ble den tyske skiskytterstjernen Magdalena Neuner truet på livet.

25-åringen forteller selv om den lite hyggelige opplevelsen under VM i Ruhpolding i vinter i et intervju med München-avisen Merkur.

- Da lurer man på om det er verdt det. Dette er beklagelig nok noe av det som følger med å være berømt, sa Neuner, som 6. desember i fjor overraskende kom med beskjeden om at hun ville legge opp etter sesongen.

Hun sier at hun taklet drapstrusselen fint. Neuner forteller at hun konsentrerte seg om det vesentligste, og det var hele tiden sivilt politi og annet sikkerhetspersonell rundt henne.

- Jeg følte meg trygg.

Neuner sier at hun overhodet ikke angrer på at hun ga seg. Hun sier at hun har det «superbra».

- Jeg kjeder meg ikke. Avskjeden fra idretten er ikke lenger noe tema. Det er over. Jeg har ikke tenkt skiskyting i det hele tatt i de siste ukene.

I morgen blir det arrangert en stor avskjedsfest for henne i hjembyen Wallgau. 5000 mennesker er ventet å møte opp for å feire «Gull-Lena».

(NTB)