TYSKLANDS YNDLING: Magdalena Neuner er overrasket over at hun har greid å bevare formen etter alt oppstyret hjemme i Tyskland etter hennes to OL-gull. - Nå er jeg en superstjerne. Jeg vil ikke være det, jeg liker det ikke, sier hun til Dagbladet. Foto:  AFP PHOTO DDP /  STEFFI LOOS  GERMANY OUT
TYSKLANDS YNDLING: Magdalena Neuner er overrasket over at hun har greid å bevare formen etter alt oppstyret hjemme i Tyskland etter hennes to OL-gull. - Nå er jeg en superstjerne. Jeg vil ikke være det, jeg liker det ikke, sier hun til Dagbladet. Foto: AFP PHOTO DDP / STEFFI LOOS GERMANY OUTVis mer

Neuner hater stjernestatusen etter OL

Men 23-åringen elsker Kollen-løypa.

||| HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Med to individuelle gull I bagasjen reiste Magdalena Neuner hjem til Tyskland som OL-dronning.

Der ble det et sirkus den tyske skiskytteryndlingen ikke hadde forestilt seg.

- Det er vært en tøff og stressende tid etter OL. Det har vært mye feiring, mange arrangementer, fester, pressekonferanser, TV-programmer... jeg er veldig sliten. Jeg vet egentlig ikke hvordan jeg kan gå her i verdenscupen, men i Finland merket jeg at jeg fortsatt er i veldig bra form. Det var ingen problemer.

- Så det har vært vilt etter OL?

- Helt vilt. Jeg kom hjem som en stjerne. Det er ikke normalt for meg, jeg håper det blir roligere neste gang så jeg kan ha et normalt liv, sier Neuner til Dagbladet.

- Nå er jeg superstjerne
Stjernestatusen er imidlertid ikke helt nyvunnen. Sin unge alder til tross er 23-åringen en merittert skiskytter allerede, i 2007 fikk hun sitt definitive gjennombrudd da hun tok tre gull i VM i Anterselva. Året etter vant hun verdenscupen sammenlagt for første gang, en bedrift hun er på god vei til å gjenta i år.

- Du er vel ikke ukjent med stjernestatusen?

- Ikke helt. Etter 2007 var jeg nok en stjerne, men så gikk statusen litt nedover. Nå er jeg en superstjerne. Jeg vil ikke være det, jeg liker det ikke. Jeg vil bare være Magdalena fra Wallgau. Det holder, sier hun.

Økte ledelsen i v-cupen
I dag havnet hun på sjetteplass etter to bom på siste skyting. Det var nok til å øke ledelsen i totalcupen til 53 poeng - ettersom den nærmeste utfordreren, Helena Jonsson, havnet helt nede på 24. plass til tross for feilfri skyting.

- Jeg har en stor sjanse til å vinne den gule, sier hun.

- Hvordan liker du deg i Kollen-løypene?

- De er flotte, jeg liker Oslo. Løypa er veldig krevende og tung. Men for meg er det supert, jeg er i god form og liker tøffe løyper, sier Neuner til Dagbladet.

BLE OL-dronning: I dag måtte Magdalena Neuner nøye seg med sjetteplass.   REUTERS/Michael Dalder
BLE OL-dronning: I dag måtte Magdalena Neuner nøye seg med sjetteplass. REUTERS/Michael Dalder Vis mer