SKYTEKAOS: Tora Berger registrerer med fortvilelse at Magdalena Neuner allerede har skutt ned fire blinker på hennes skive. - Dette har aldri skjedd meg før, sier hun. Foto:  AFP PHOTO / MICHAL CIZEK
SKYTEKAOS: Tora Berger registrerer med fortvilelse at Magdalena Neuner allerede har skutt ned fire blinker på hennes skive. - Dette har aldri skjedd meg før, sier hun. Foto: AFP PHOTO / MICHAL CIZEKVis mer

Neuner i tårer etter kjempebrøler

Skjøt i raseri på siste stående.

(Dagbladet): Den tyske skiskytteryndlingen Magdalena Neuner var langt nede etter fadesen på gårsdagens jaktstart i Nove Mesto.

24-åringen kom først inn til tredje skyting og inntok matte nummer én, men klønet det fryktelig til for seg selv ved å skyte på skive nummer to. Først etter å ha skutt ned fire blinker innså hun kjempetabben og fikk ned én blink på riktig skive.

Med fire strafferunder var løpet uansett spolert, og Neuner var så preget av flausen at hun bommet tre ganger på den siste skytingen også.

- Jeg hadde mye aggresjon i meg, og på siste skyting bare plaffet jeg løs og tenkte: Disse jævla blinkene, sier Neuner ifølge RP Online.

Ikke den første til å dumme seg ut
Til tross for skredet av strafferunder på slutten, og hele åtte totalt, havnet Neuner på sjuendeplass. Hun var ikke mer enn ett minutt og 26 sekunder bak seirende Tora Berger.

Nedturen på standplass var uansett tung å svelge for verdenscuplederen, og i målområdet rant tårene.

- Jeg måtte gråte noen ganger, det skal jeg innrømme, sier hun.

Neuner er ikke den første i verdenscupsirkuset som har skutt på feil skive: Hviterussiske Daria Domratsjeva har greid kunststykket å skyte stående når det skulle være liggende i Oberhof, før hun fulgte opp med å skyte på feil skive året etter på samme sted.

AMPER: Etter fire bom på tredje skyting fulgte Neuner opp med tre bom på den siste. Da var hun så sint at hun bare plaffet løs uten å konsentrere seg. Foto: EPA/Filip Singer
AMPER: Etter fire bom på tredje skyting fulgte Neuner opp med tre bom på den siste. Da var hun så sint at hun bare plaffet løs uten å konsentrere seg. Foto: EPA/Filip Singer Vis mer

At andre toppløpere har gjort samme feil er en mager trøst for Neuner.

- Dette har aldri skjedd meg før, og det er veldig irriterende. Jeg var helt fokusert, hevder hun.

Berger beholdt roen
Treneren hennes oppdaget tabben etter det andre skuddet, men det er forbudt for trenere å kommunisere med utøverne på standplass, og dermed tok det lang tid før Neuner oppdaget det.

NRKs skiskytterekspert Ola Lunde ble nesten stresset selv, ettersom Tora Berger ble forstyrret av at fire av blinkene på hennes skive var skutt ned av Neuner.

- Det er helt krise, ropte Lunde.

Berger ble dirigert til matte nummer fire, og traff på de tre første skuddene før hun skjøt på seg to strafferunder. Hun var imidlertid iskald på siste skyting og var aldri truet på sisterunden.