I SÆRKLASSE: Magdalena Neuner fra Tyskland går i mål på kvinnenes 7,5 kilometer sprint i verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
I SÆRKLASSE: Magdalena Neuner fra Tyskland går i mål på kvinnenes 7,5 kilometer sprint i verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen. Foto: Håkon Mosvold Larsen, ScanpixVis mer

Neuner suveren på sprinten i Kollen-avskjeden

- Vi andre går til vi nesten spyr, hun flyr forbi.


(Dagbladet): Magdalena Neuner tok en suveren seier etter feilfri skyting og høy fart i sporet under kvinnenes sprint i Holmenkollen i dag.

- Det er rått at det går an å bli så god. Så god ønsker jeg også å bli, sier Synnøve Solemdal til NRK.

Selv ble hun nest beste norske på åttende, og var brukbart fornøyd med en plass blant de ti beste. Men først og fremst var hun imponert over suverene Neuner.

- Jeg vet ikke hvordan hun får det til. Vi andre går det vi kan, til vi spyr nesten, likevel flyr hun forbi, sier Solemdal.

Med én strafferunde ble Solemdal slått av Neuner med 1.19,9.

- Gråter kanskje søndag Neuner sier det var spesielt for henne å vinne i dag, ettersom hun har vært syk noen dager, og først bestemte seg for å gå i dag tidlig.

- Det var rett beslutning. Jeg er i veldig god form for tida, sier Neuner til NRK.

Hun går trolig i Holmenkollen for siste gang, ettersom hun har bestemt seg for å legge børsa på hylla etter sesongen.

ÉN BOM: Tora Berger gikk inn til tredjeplass etter én strafferunde. Hun ville neppe tuktet Neuner selv med feilfri skyting. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
ÉN BOM: Tora Berger gikk inn til tredjeplass etter én strafferunde. Hun ville neppe tuktet Neuner selv med feilfri skyting. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer

- Jeg tenker ikke på det nå. Jeg konsentrerer meg om sporten. Men på søndag er det på tide å si farvel. Kanskje jeg vil gråte litt da, sier Neuner.

Tora på tredje Tora Berger ble nummer tre, 48,9 sekunder bak Neuner.

- Det var egentlig greit. Det var litt tungt føre, og ingen kjempefølelse og stor fart, sier Berger til NRK.

Berger bommet ett skudd på liggende skyting, men gikk seg kraftig opp med en ståendeserie slik bare hun kan, og stor fart i sporet.

Darja Domratsjeva fra Hviterussland ble nummer to.